Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στην ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης ήταν να περάσουν οι αρμοδιότητες τόσο της ΕΡΤ όσο και του ΑΠΕ στον Πρωθυπουργό.

Οι τελικές αποφάσεις δηλαδή ανήκουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του. Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμπρίτσος έχουν αναλάβει τις θέσεις του προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα στην ΕΡΤ.

Όπως έχει τονιστεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν στόχος είναι ο εξορθολογισμός τόσο στα οικονομικά όσο και στον αριθμό των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα RealΝews το οργανόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη και σύμπτυξη τμημάτων. Οι διευθυντικές θέσεις ξεπερνούν τις 45 και οι προϊστάμενοι ξεπερνούν τους 130 και στόχος είναι να περιοριστούν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στην τελική ευθεία είναι και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Από τους συνολικά 2.289 εργαζόμενους θα αποχωρήσουν περίπου 400.

Όπως τονίζεται σχετικά στο πρώτο στάδιο θα δοθούν κίνητρα σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και είναι πάνω από 60.

Αν η συμμετοχή είναι μεγάλη τότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το δεύτερο μέρος όπου θα δοθούν κίνητρα σε εργαζόμενους, ηλικίας ακόμα και 55 ετών.