ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ;

Την εκπόνηση οριστικής μελέτης, σχετικά με τον αριθμό των , αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, αναθέτοντας εκ νέου το έργο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσου, αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, με την οποία ανατίθεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Florence School of Regulation – Communications and Media, με έδρα Convento di San Domenico, η “εκπόνηση της οριστικής εμπειρογνωμοσύνης, σχετικά με το αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενόψει του διαγωνισμού, που διενεργείται, σε εφαρμογή του ν. 4339/2015”.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ίδια απόφαση “η συνολική δαπάνη για την παροχή της προαναφερόμενης οριστικής εμπειρογνωμοσύνης από το ανωτέρω ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα δε δύναται να υπερβεί το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ. Αντιθέτως δεν αναφέρεται η χρονική προθεσμία που δίδεται στο Ινστιτούτο για να εκπονήσει την οριστική αυτή μελέτη και να την παραδώσει στην κυβέρνηση.

Την νέα αυτή εξέλιξη πληροφορήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που έχουν καταθέσει αιτήσεις διεκδικώντας πανελλαδική τηλεοπτική άδεια και οι πρώτες τους εκτιμήσεις συγκλίνουν σε δύο βασικά συμπεράσματα:

1. Από την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά οριστική εμπειρογνωμοσύνη από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, υπογραμμίζοντας μάλιστα στην σχετική απόφαση την λέξη “οριστική” στην σχετική απόφαση, ανοίγει πλέον διάπλατα το ενδεχόμενο για χορήγηση και πέμπτης αδείας, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός.

2. Μέχρι να κοινοποιηθεί η οριστική μελέτη του Ινστιτούτου, είναι πιθανόν να “παγώσει” για λίγο ο διαγωνισμός και να επιμηκυνθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του.

Άλλωστε, η αρμόδια επιτροπή διέκοψε την ενημέρωση που ξεκίνησε την Δευτέρα στους εκπροσώπους των καναλιών, για το πώς θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα, οτι η ενημέρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης και των προδικαστικών προσφυγών, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Θεωρείται λοιπόν απίθανο πλέον, να έχουν ολοκληρωθεί όλες αυτές οι διαδικασίες ως τις 12 Αυγούστου που αρχικώς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δημοπρασία για την ανακήρυξη των τεσσάρων αναδόχων.