Σε κίνηση αποσυμπίεσης της εσωκομματικής πίεσης αποφάσισε να προβεί ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας πίσω την πρόταση για τετραμελές πειθαρχικό συμβούλιο.

Στην εισήγηση του στην πεντάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε οι Δημήτρης Τζανακοπουλος και Ολγα Γεροβασίλη -ως γραμματείς του κόμματος και της ΚΟ – να αναλαμβάνουν να καλούν σε εξηγήσεις όποιο στέλεχος θεωρείται ότι βγαίνει εκτός γραμμής. Οι δυο γραμματείς θα μπορούν να εισηγούνται και πιθανές κυρώσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να εγκρίνονται από το πολιτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι, οι δύο γραμματείς έχουν ούτως ή άλλως αυτή την αρμοδιότητα. Αλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, ο προηγούμενος γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, είχε καλέσει τον τότε βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε εξηγήσεις όταν είχε συναντηθεί με τον Αμβρόσιο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας παρέκαμψε τις οποίες αντιδράσεις είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την αρχική του πρόταση για σύσταση πειθαρχικού συμβουλίου.

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Έκανες λάθος

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως έκανε λάθος που δημοσιοποίησε την αντίθεσή του για τον χαρακτηρισμό “πολιτικός απατεώνας” που επιφυλάσσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, άφησε αιχμές πως πριν να αξιοποιηθεί η παρέμβασή του από την αξιωματική αντιπολίτευση ως αμφισβήτηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αρχίσει να “σηκώνεται” το θέμα από συγκεκριμένα εσωκομματικά κέντρα. Επανέλαβε εξάλλου ότι αυτή είναι η πάγια θέση του για το πώς πρέπει να δομείται ο αντιπολιτευτικός λόγος.