Τα που κάνουν ακανόνιστο ύπνο και όταν ξυπνάνε δεν , έχουν περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική .

Η μελέτη θέτει σε αμφισβήτηση την πεποίθηση ότι η είναι μόνο θέμα πολύ φαγητού και σωματικής αδράνειας, αλλά δείχνει ότι υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο ακανόνιστος ύπνος και η έλλειψη πρωινού αυξάνουν την όρεξη την υπόλοιπη μέρα και την τάση για κατανάλωση τροφίμων και ποτών με πολλές .

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιβόν Κέλι του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με τη Guardian ανέλυσαν στοιχεία για παιδιά που γεννήθηκαν από 19.244 οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:   Καφές: Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να τον αποφεύγετε

Η μελέτη βρήκε, επίσης, ότι αν ένα παιδί γεννιέται από μητέρα που καπνίζει, να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Το ίδιο, επίσης, συμβαίνει αν γεννήθηκε από υπέρβαρη ή παχύσαρκη μητέρα, οπότε το παιδί τείνει να αποκτά παραπανίσια κιλά και το ίδιο.