Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Τα ΝΕΑ των αγροτών 30/11/2020 : Έρχεται η βασική ενίσχυση και πρασίνισμα – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές

Newsroom από Newsroom
30/11/2020 14:30
σε HOT NEWS, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ΝΕΑ των αγροτών 30/11/2020 : Έρχεται η βασική ενίσχυση και πρασίνισμα – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ειδήσεις: Το συνολικό ποσό των 800 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των Ελλήνων αγροτών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τα τέλη του έτους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι πληρωμές αφορούν τόσο τις ενισχύσεις που λαμβάνουν οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, όσο και τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν κατά κανόνα κάθε χρόνο αυτή την εποχή και αφορά την προκαταβολή της πληρωμής των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στα οποία περιλαμβάνονται τα βιολογικά, η απονιτροποίηση, οι αυτόχθονες φυλές ζώων και το «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ», την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και την καταβολή του λεγόμενου «πρασινίσματος».

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά ΕΔΩ

Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε πρώτη φάση και εντός της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να υπάρξει εξόφληση των παραγωγών λαϊκών αγορών που υπέστησαν απώλειες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν την άνοιξη για τον περιορισμό του κορονοϊού. Το ύψος της ενίσχυσης έχει καθοριστεί στα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ γίνονται προσπάθειες η πίστωση των λογαριασμών να ξεκινήσει από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Ανοικτή από τις 17 Νοεμβρίου είναι η πλατφόρμα υποβολή των αιτήσεων πληρωμής και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία υποδοχής των δηλώσεων για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας.
Το ποσό που θα λάβουν, ανέρχεται από 300 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με την καλλιεργήσιμη έκτασή τους, ενώ το ΥΠΑΑΤ θα διαθέσει συνολικά για την ενίσχυσή τους περί τα 125 εκατ. ευρώ, έπειτα από την απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Μάκη Βορίδη να κατευθύνει όλα τα διαθέσιμα κονδύλια του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην ενίσχυση του ελαιοπαραγωγικού τομέα της χώρας μας.

Επιπλέον, αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για το πακέτο στήριξης ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης. Σημειώνεται ότι η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων υπολογίζεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η πληρωμή των αλιέων – ιδιοκτητών μηχανότρατας, γρι γρι, σκαφών που αλιεύουν μεγάλα πελαγικά είδη και σκαφών παράκτιας αλιείας που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Το ποσό ενίσχυσης που θα λάβουν οι Έλληνες αλιείς από το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014 – 2020 αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου και σε ορισμένες κατηγορίες φτάνει και τα 24.000 ευρώ ανά αλιέα.

Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου εκτιμάται να έχουν ολοκληρωθεί οι πιστώσεις των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των πληρωμών για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία να προκρίνεται η 4η Δεκεμβρίου.

Στα τέλη Δεκεμβρίου τοποθετείται και η έναρξη πληρωμής των υπολοίπων της βασικής ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μετά την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) γίνεται τεράστια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των ενισχύσεων, ζήτημα που έχει θέσει σε ύψιστη προτεραιότητα ο κ. Βορίδης, ενώ με το νέο έτος θα υπάρξει συνέχεια στην ενίσχυση και άλλων παραγωγών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Τέλος όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές «το υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τα προβλήματα που εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καίρια και ουσιαστικά όπου παρατηρούνται ασυμμετρίες που οφείλονται στην πανδημία της νόσου».

 Τα ΝΕΑ των αγροτών 30/11/2020 : Έρχεται η βασική ενίσχυση και πρασίνισμα – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Τελευταίες πληρωμές.

Από τις 11/11/2020 έως τις 16/11/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 15.437.134,47 €.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους πατώντας εδώ.

Ανακοίνωση  ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των γραφείων της Περιφερειακής Μονάδας Δυτ.Μακεδονίας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Δώρο Χριστουγέννων 2020, Συντάξεις Ιανουαρίου 2021, ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια

Ποια επιδόματα πληρώνονται τη Δευτέρα

Δώρο Χριστουγέννων

Ετικέτες: OPEKEPE.GRΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟΠΕΚΕΠΕΟΠΕΚΕΠΕ 2020ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑΟΠΕΚΕΠΕ πρασίνισμα

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Spoiler 30/11/2020 : ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, GNTM , The bachelor


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    417 shares
    Share 167 Tweet 104
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    323 shares
    Share 129 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch