Αποκλειστική δήλωση στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Με θετικό πρόσημο αξιολογεί την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην χώρα μας ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισημαίνοντας ωστόσο προς την ελληνική κυβέρνηση την ανάγκη τήρησης των σχετικών δεσμεύσεων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Λεβέντης, σε αποκλειστική δήλωση που παραχώρησε στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ξεκαθαρίζει ότι: «Η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ των επενδύσεων από όπου και αν προέρχονται και σαφέστατα θέλουμε να έχουμε θερμές σχέσεις και με τους Ρώσους». Προσθέτει δε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως πρέπει εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου που διαμορφώνουν οι σχετικές δεσμεύσεις να ισορροπήσει ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Τόξο και επομένως επιθυμούμε να έχουμε εξίσου άριστες σχέσεις και με τις ΗΠΑ. Αρα, όπως είναι λογικό οποιαδήποτε επένδυση έρθει από την Ρωσία θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ. Ωστόσο είμαστε υπέρ των επενδύσεων και είναι καλοδεχούμενες είτε προέρχονται από τις ΗΠΑ είτε από την Ρωσία είτε από κάποια άλλη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.