Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ θωρακίζουν με τα υπερσύγχρονα F-22 Raptor το Ισραήλ

TechTeam από TechTeam
09/08/2024 12:51
Ενημερώθηκε: 09/08/2024 12:54:05
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
60
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την προαναγγελθείσα επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του, που ορκίζονται εκδίκηση για τις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια και Φουάντ Σουκρ

Οι ΗΠΑ έστειλαν χθες τα υπερσύγχρονα F-22 Raptor, (τα πιο προηγμένα μαχητικά stealth που δεν τα πουλάνε σε ξένες χώρες), στη Μέση Ανατολή, ενισχύοντας την στρατιωτική τους δύναμη ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης του Ιράν και των συμμάχων του εναντίον του Ισραήλ.

Η ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών αποσκοπεί στην «αντιμετώπιση των απειλών από το Ιράν και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις», σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Ισραήλ: Φόβοι για πιθανή μεγάλη επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα
Σε αυξημένη επιφυλακή οι ΗΠΑ
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, ενώ παράλληλα μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

ΗΠΑ: Το Ιράν θα υποστεί σημαντικές συνέπειες αν επιτεθεί στο ισραήλ
Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, κλιμάκωση που θα απειλούσε τις ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπίσουν το Ισραήλ και για την ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Θετικό το Ισραήλ για διαπραγματεύσεις με την Χαμάς
Το Ισραήλ απάντησε θετικά στις εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ για συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι θα αποστείλει διαπραγματευτές να παραστούν. Από τη πλευρά της η Χαμάς δεν έχει απαντήσει

Κάλεσμα για εκεχειρία στη Γάζα
Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ μεσολαβούν για επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Τα τρία κράτη κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να προχωρήσουν ξανά σε συνομιλίες στις 15 Αυγούστου στη Ντόχα, ή στο Κάιρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ήλθε καιρός να συνάψουμε μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να απελευθερώσουμε ομήρους και κρατούμενους».

Το Ιράν επανεξετάζει τη μορφή της «απάντησης» στο Ισραήλ
Σύμφωνα με τον Guardian, το Ιράν θα μπορούσε να «επανεξετάσει την κλίμακα και τη μορφή» της απάντησής του στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και είναι απίθανο να αποθαρρυνθεί εάν τα μουσουλμανικά κράτη δεν υποστηρίξουν ρητά μια ιρανική στρατιωτική απάντηση.

Το άρθρο αναφέρει ότι παρόλο που τα μουσουλμανικά κράτη καταδίκασαν τη δολοφονία της Χανίγια, «καμία επίσημη συλλογική υποστήριξη» για μια ιρανική επίθεση δεν εκδόθηκε μετά τον έκτακτο Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στη Τζέντα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έστειλαν σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι ο κίνδυνος μιας μεγάλης κλιμάκωσης εάν κάνουν μια σημαντική επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ είναι εξαιρετικά υψηλός.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συνεπειών για την οικονομία του και τη σταθερότητα της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης εάν ακολουθήσει αυτή την οδό.

Οργισμένος ο Ιρανός ΥΠΕΞ: «Η δολοφονία Χανίγια θα κοστίσει ακριβά στο Ισραήλ»
Ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ διέπραξε ένα «στρατηγικό λάθος» που «θα του κοστίσει ακριβά» με τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

«Η πράξη που διέπραξαν οι σιωνιστές στην Τεχεράνη είναι ένα στρατηγικό λάθος και θα τους κοστίσει ακριβά», δήλωσε ο Αλί Μπαγκερί μιλώντας στη Τζέντα, την επομένη της έκτακτης συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ).

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι θέλει να «επεκτείνει τον πόλεμο» στην περιοχή, κρίνοντας ότι το εβραϊκό κράτος «δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε τη δύναμη» να πολεμήσει το Ιράν.

Ιρανοί αξιωματούχοι αυξάνουν τις απειλές για αντίποινα στο Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για την δολοφονία του.

Ηγέτης των Χούθι: «Καθαρά τακτική» η καθυστερημένη απάντηση κατά του Ισραήλ
Ο ηγέτης των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι της Υεμένης είπε πως η καθυστερημένη απάντησή τους, μαζί με αυτή των άλλων περιφερειακών συμμάχων του Ιράν, στις πρόσφατες ενέργειες του Ισραήλ ήταν «καθαρά τακτική». Πρόσθεσε πως στόχος είναι να δοθεί μια «πραγματικά αποτελεσματική απάντηση», λαμβάνοντας υπόψη τα προληπτικά αμυντικά μέτρα Ισραήλ και ΗΠΑ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση, χτυπάμε τους εχθρούς μας και είμαστε επίσης αποφασισμένοι να αμυνθούμε», είπε από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Η επίθεση του Ιράν αναμένεται τις επόμενες ημέρες με την Χεζμπολάχ να φέρεται έτοιμη να χτυπήσει το Ισραήλ ανεξάρτητα από οτιδήποτε σκοπεύει να κάνει το Ιράν, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται πηγές κοντά στις μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Χεζμπολάχ κινείται ταχύτερα από το Ιράν στον σχεδιασμό της και ενδέχεται να χτυπήσει το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες.

Προειδοποιεί την Χεζμπολάχ ο Ιώβ Γκάλαντ
Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ιώβ Γκάλαντ, ισχυρίστηκε ότι η Χεζμπολάχ είναι υπεύθυνη για την τρέχουσα κλιμάκωση των συγκρούσεων, η οποία έχει οδηγήσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου.

«Το κράτος του Ισραήλ στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στα βόρεια σύνορα, σε αμφότερες τις πλευρές», τόνισε.

«Αν η Χεζμπολάχ συνεχίσει την επιθετικότητα, το Ισραήλ θα πολεμήσει σφοδρά εναντίον της», πρόσθεσε.

 

Ετικέτες: ΗΠΑΙΣΡΑΗΛΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ανοίγει ο δρόμος για νέες σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

13/12/2025 | 12:00
Featured

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

12/12/2025 | 16:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ετοιμάζει πόλεμο με Τουρκία; Αναφορά σε Ελλάδα – Κύπρο

11/12/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Κομάντο των ΗΠΑ «καταλαμβάνουν» τάνκερ στη Βενεζουέλα: Ντοκουμέντο υψηλής έντασης και σφοδρή διεθνής κρίση

11/12/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΕΦΚΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της υπαλλήλου που ζητούσε μίζα για επίδομα αναπηρίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΙ ΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο – Οι ώρες πίστωσης από e-ΕΦΚΑ και τα «SOS» για απάτες στους λογαριασμούς

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Κρήτη: 15 προσαγωγές για παράνομες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Εμπλεκόμενοι λογιστές, δικηγόροι και αγρότες

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
  • Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία

    126 shares
    Share 50 Tweet 32
  • Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Πώς θα λειτουργήσουν

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια: «Ο Μητσοτάκης έκλεισε συνάντηση μόνος του»

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιλέχθηκε να κατευθύνει την κεντρική πολιτική της Ευρωζώνης

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Διακοπές ρεύματος στην Οδησσό μετά από επίθεση της Ρωσίας σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch