Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Mητσοτάκης στην εκδήλωση της Google: Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης

TechTeam από TechTeam
30/11/2023 21:09 - Ενημέρωση 01/12/2023 03:01
Ενημερώθηκε: 01/12/2023 03:01:59
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 15 ετών από την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού τμήματος της Google μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό και άλλα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στην εκδήλωση που γίνεται στο αίθριο του παλαιού Δημοσίου Καπνεργοστασίου στη Λένορμαν στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Γιόσι Ματίας και τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, εστίασε στον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να βοηθούνται οι επιχειρήσεις, και τόνισε ότι πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές τεχνολογίας».

Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή.

«Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και εστίασε σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ποτέ δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες για να λύσουμε προβλήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμα, ανέφερε ότι: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τους τρεις τομείς στη δημόσια σφαίρα όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει άμεση εφαρμογή με σαφείς ωφέλειες για το κοινωνικό σύνολο.

Κατά πρώτον ανέφερε τα πιο εξελιγμένα μοντέλα πρόβλεψης των ακραίων καιρικών φαινομένων πιο ακριβών εκτιμήσεων και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είναι εφικτό τώρα.

Κατά δεύτερον αναφέρθηκε στον τομέα της Υγείας στον οποίο παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες με πάρα πολλά νέα εργαλεία για την έρευνα που ήδη έχουν αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στον καρκίνο του δέρματος και τα οποία «λύνουν τα χέρια» στους ειδικούς.

Κατά τρίτον ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκπαίδευση όπου βέβαια τόνισε και τις προκλήσεις οι οποίες σε αυτή την περίπτωση είναι πιο μεγάλες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υποκατασταθεί ο άνθρωπος στην παραγωγή κειμένων και ομιλίας. Για αυτό τόνισε την ανάγκη παράλληλα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση να αναπτυχθούν και εργαλεία τα οποία θα μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένα κείμενο είναι γραμμένο από αλγόριθμο ή από άνθρωπο.

Όπως τόνισε στην εισαγωγική ομιλία της η Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, «η εταιρεία μας και η Ελλάδα, μαζί, προχωρούν σε μια συναρπαστική εποχή. Στο αύριο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Google επενδύει στην Ελλάδα, δημιουργώντας Data Centers. Μια επένδυση η οποία έως το 2030, προβλέπεται να εισφέρει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας».

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια εκτενή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Τεχνικής και Έρευνας της Google (Vice-President Engineering and Research) Γιόσι Ματίας, σχετικά με τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες τις οποίες δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα, σε όλο τον κόσμο αλλά και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, έγινε επίσης επίδειξη των προηγμένων μεθόδων της Google, μέσω των οποίων -στο τεχνικό υπόβαθρο της Τεχνητής Νοημοσύνης- μπορεί να επιτευχθεί έγκαιρη και ακριβής πρόγνωση ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως πχ οι πλημμύρες, καθώς και η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το πρόγραμμα επιγραφικής της Google, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η ψηφιακή συμπλήρωση ελλειπόντων τμημάτων κειμένου από αρχαίες επιγραφές. Και πάλι μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Εκμάθησης, η ψηφιακή τεχνολογία καθιστά εφικτή την ανάπτυξη εργαλείων, με τα οποία η Google αποκρυπτογραφεί μηνύματα χαραγμένα στην πέτρα που έμεναν επί χιλιετίες και αινιγματικά, ακόμη και για τις επιστήμες της επιγραφικής και της αρχαιολογίας.

Στην επετειακή εκδήλωση της Google παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης κ.α.

Στελέχη της Google σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους επανεπιβεβαιώσαν την επένδυση που ανακοινώθηκε 14 μήνες πριν για τη δημιουργία data center στην χώρα μας σε ορίζοντα τριετίας. Το κέντρο όπως είπαν θα γίνει στην Αθήνα.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Bίντεο Μητσοτάκη με τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη

27/06/2026 | 12:00
Featured

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Νέα Σμύρνη

26/06/2026 | 14:23
Featured

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα: Έρχεται η πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 | 14:15
Featured

Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας τεχνολογίας, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή

25/06/2026 | 13:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση MEGA: Κυριαρχία Ν.Δ., άνοδος για ΠΑΣΟΚ, νέα πτώση για ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Ελλάδα: Τα 5 κρίσιμα ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες – Τι λένε σεισμολόγοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ελλάδα

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Παπασταύρου: Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα εξασφαλίζουν ενεργειακή θωράκιση και προσιτές τιμές ενέργειας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΤΕΑ: Οι 7 αλλαγές που αυξάνουν συντάξεις και παροχές 

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΔΥΠΑ: Επίδομα ανεργίας με 125 ένσημα – Ποιοι μπαίνουν στο ταμείο, ποιοι αποκλείονται και τι πρέπει να προσέξουν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • ΔΕΘ 2026: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση – Ποιοι κερδίζουν από το νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Η κυβέρνηση σχεδιάζει το πακέτο μέτρων για τη ΔΕΘ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις χωρίς νέα προκήρυξη και 171 οδηγοί στον ΟΑΣΘ – Ποιοι διορίζονται σε ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, υπουργεία και δήμους

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch