Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Τραμπ: «Ζητώ άμεσες διαπραγματεύσεις για να αποκτήσουμε την Γροιλανδία – Aν οι Ευρωπαίοι πείτε όχι θα το θυμόμαστε»

TechTeam από TechTeam
21/01/2026 17:20
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
59
SHARES
125
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας μιλάει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ

Αναφερόμενος στην Γροιλανδία ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι σέβεται τον λαό της και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν σπάνια ορυκτά στη Γροιλανδία. Αυτό που έχει σημασία είναι η στρατηγική εθνική ασφάλεια και η διεθνής ασφάλεια». «Ζητώ άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κανένα έθνος ή ομάδα εθνών δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την Γροιλανδία, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε σύμμαχος του ΝΑΤΟ έχει την υποχρέωση να είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έδαφός του. Είμαστε μια μεγάλη δύναμη, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε επικρίνοντας τη Δανία ως «αχάριστη» για την άρνησή της να παραχωρήσει τον έλεγχο της Γροιλανδίας και υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρωστάει στις ΗΠΑ για την υπεράσπισή της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η Δανία έπεσε στα χέρια της Γερμανίας μετά από μόλις έξι ώρες μάχης και ήταν εντελώς ανίκανη να υπερασπιστεί είτε τον εαυτό της είτε τη Γροιλανδία. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση, και το κάναμε», πρόσθεσε και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στη Δανία να διατηρήσει τη Γροιλανδία ως έδαφός της.

«Πόσο ανόητοι ήμασταν που το κάναμε αυτό; Το κάναμε, αλλά το επιστρέψαμε. Πόσο αχάριστοι είναι τώρα;» Οι Αμερικανοί Πρόεδροι προσπαθούν να αγοράσουν τη Γροιλανδία εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Δεν υπάρχει «κανένα ίχνος» της Δανίας στο νησί και η Δανία ξοδεύει λιγότερα χρήματα από όσα είχε υποσχεθεί για τη Γροιλανδία.

«Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να προστατεύσουν αυτή την τεράστια έκταση γης, αυτό το γιγαντιαίο κομμάτι πάγου, να την αναπτύξουν και να την βελτιώσουν», είπε και πρόσθεσε: Αυτός είναι ο λόγος, λέει, για τον οποίο επιδιώκει «άμεσες διαπραγματεύσεις» για την απόκτηση της χώρας. «Δεν θα πάρουμε τίποτα, εκτός αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω υπερβολική βία, τότε θα είμαστε ασταμάτητοι, αλλά δεν θα το κάνουμε αυτό». Το μόνο που ζητάει η Αμερική, είπε, είναι «ένα μέρος που ονομάζεται Γροιλανδία».

«Η Βενεζουέλα όταν τελείωσε ο πόλεμος ζήτησε συμφωνία»

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι σε ένα χρόνο μείωσε το μηνιαίο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 77% χωρίς πληθωρισμό – κάτι που, όπως λέει, όλοι θεωρούσαν αδύνατο. Είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν χτίσει χαλυβουργεία σε όλη τη χώρα και έχουν συνάψει ιστορικές εμπορικές συμφωνίες με εταίρους που καλύπτουν το 40% του συνολικού εμπορίου των ΗΠΑ.

Αυτό περιλαμβάνει εμπορικές συμφωνίες με χώρες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ειδικά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Λέει ότι αυτές οι συμφωνίες έχουν αυξήσει τον πλούτο και έχουν προκαλέσει άνθηση στις χρηματιστηριακές αγορές, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν συνάψει αυτές τις συμφωνίες.

«Όταν οι ΗΠΑ ανεβαίνουν, ακολουθείτε κι εσείς», υποστήριξε και πέρασε στην Βενεζουέλα. Αναφέρθηκε στο κόστος του πετρελαίου υπό τον προκάτοχό του, τον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επικρίνοντας αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν φουσκωμένες τιμές λόγω των πράσινων πολιτικών.

Υπό την προεδρία του ίδιου, όμως είπε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει αυξηθεί, είπε. Αναφέρθηκε σε 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που, όπως ισχυρίζεται, κατασχέθηκαν από τη Βενεζουέλα και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ. «Μόλις τελείωσε η επίθεση, είπαν: “Ας κάνουμε μια συμφωνία”. Περισσότεροι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο», είπε.

«Δεν αναγνωρίζω την Ευρώπη»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι «η Ευρώπη δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», όπως είπε «Δεν αναγνωρίζω την Ευρώπη». «Αγαπώ την Ευρώπη, θέλω να την δω να προοδεύει, αλλά δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία. Φίλοι επιστρέφουν από διάφορα μέρη — δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν — και λένε: «Δεν την αναγνωρίζω». «Και αυτό δεν είναι θετικό. Είναι πολύ αρνητικό», είπε.

Ήταν ένα σκληρό μήνυμα από έναν πρόεδρο που είχε ήδη οδηγήσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης σε κρίση με τις φιλοδοξίες του να προσαρτήσει τη Γροιλανδία, σχολιάζει το CNN.

Ο Τραμπ είπε ότι οι μεταναστευτικές πολιτικές και η οικονομική πολιτική της Ευρώπης είχαν οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, σε σύγκριση με αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «οικονομικό θαύμα» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντιθέτως είπε ότι στην Ευρώπη γίνονται λάθη και επισήμανε «την αύξηση των κρατικών δαπανών, την ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση και τις ατελείωτες εισαγωγές από το εξωτερικό».

Οι εχθροί και οι φίλοι

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβηκε στο βήμα του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός και άρχισε την ομιλία του.

Άνοιξε την ομιλία του με ένα νεύμα αβροφροσύνης προς τον κόσμο που ήταν στην αίθουσα, μεγιστάνες και ηγέτες από όλο τον κόσμο.

«Είναι υπέροχο να βρίσκομαι ξανά στο όμορφο Νταβός της Ελβετίας και να απευθύνομαι σε τόσους σεβαστούς ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, τόσους φίλους – και λίγους εχθρούς», είπε, προκαλώντας ευγενικό γέλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε με μία σύνοψη αυτών που θεωρεί επιτεύγματα του πρώτου έτους της θητείας του, λέγοντας ότι έφτασε στις Ελβετικές Άλπεις φέρνοντας «πραγματικά εκπληκτικά νέα από την Αμερική»


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: νταβόςΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Τραμπ απειλεί με νέες επιθέσεις, το Ιράν με γενίκευση του πολέμου

20/05/2026 | 15:11
Featured

Τραμπ: «Θα τελειώσουμε τον πόλεμο με το Ιράν πολύ γρήγορα – Δεν θα τους αφήσουμε να αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

20/05/2026 | 03:45
Featured

Τραμπ: «Το Ιράν ικετεύει για συμφωνία, ίσως χρειαστεί όμως να τους χτυπήσουμε» – «Είμαστε έτοιμοι» απαντά η Τεχεράνη

19/05/2026 | 19:21
Featured

Ο Τραμπ ετοίμαζε επίθεση στο Ιράν

18/05/2026 | 22:10 - Ενημέρωση 19/05/2026 | 01:57
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σ. Αλειφτήρας: Απομακρύνουμε τα τρακτέρ, αλλά εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΟΣΔΕ 2026- ΑΓΡΟΤΕΣ: Στο μικροσκόπιο μισθώσεις, δικαιώματα και συνδεδεμένες – Φόβοι για νέες περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2026: Περικοπές έως 50%, αναδρομικά φωτιά και 7 παραδείγματα για χηρείας – Δημοσίου

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : Ουκρανικά drones σπέρνουν φόβο στην Ευρώπη – Καταφύγια, κλειστά αεροδρόμια και κρίση στο ΝΑΤΟ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ – ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ!

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • Το προσκήνιο και το παρασκήνιο της πολιτικής αρένας μέχρι τις κάλπες – Το τοπίο της «σφαγής» στην αντιπολίτευση

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΣΕΠ 2026: 4.746 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Σκιά καταγγελιών για παράνομους τίτλους, τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ερντογάν: «Η εχθρότητα προς τους Τούρκους κοστίζει – Δίκτυα γενοκτονίας σφαγιάζουν γυναικόπαιδα»

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch