για 2-4 άτομα.

1 ολόκληρο
Λίγο κονιάκ
1 μεγάλο ποτήρι χυμό
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι
Πιπέρι

Τεμαχίζετε το κοτόπουλο στα τέσσερα, αλατοπιπερώνετε και το χαράζετε.
Ανακατεύετε το κονιάκ με το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε το ξύσμα.
Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και προσθέτετε λίγο στο ταψί.
Ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά στους 120 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει μια κόκκινη κρούστα.
Κάθε τόσο αλείφετε το κρέας με το μείγμα πορτοκάλι-κονιάκ.