Moσχαράκι τας κεμπάπ με πιπεριές και πουρέ
Για 5 με 6 άτομα
Προετοιμασία: 20′
Μαγείρεμα: 1:50′
Υλικά
1.500 γραμμάρια μοσχαράκι, σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε καρεδάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
3 κολοκυθάκια, σε χοντρές ροδέλες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ζεστό νερό
μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ
500 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
500 γραμμάρια πατάτες
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
3 κουταλάκια σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τα κυβάκια του κρέατος μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε πιατέλα στην άκρη.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρετε ελαφρά να μαλακώσουν. Ρίχνετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και το δουλεύετε για λίγο μαζί με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια δυνατή βράση και μετά προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Σιγοβράζετε για 1,5 ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να μείνει με μια πλούσια σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Στο μεταξύ, περνάτε τα κολοκυθάκια από ένα ελαφρύ τηγάνισμα και τα προσθέτετε στο φαγητό 5 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά, ώστε να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα του φαγητού.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε μέσα σε αλατισμένο νερό και σε ξεχωριστές κατσαρόλες τις πατάτες με τη φλούδα τους και τα καρότα καθαρισμένα μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις περνάτε μαζί με τα καρότα από τον μύλο του πουρέ. Προσθέτετε στον πουρέ το βούτυρο και το γάλα καλά ζεσταμένο και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα λείο, ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ανακατεύετε στον πουρέ το τριμμένο τυρί, δοκιμάζετε κι αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Σερβίρετε το μοσχαράκι σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με τον πουρέ από δίπλα.