Συνταγή μαγειρικής με μπακαλιάρο
Υλικά για 2-4 άτομα.
Για το μπακαλιάρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
8 φιλετάκια μπακαλιάρου
Για τη σος
χυμός από 2 λεμόνια
¾ κουταλιάς της σούπας κοφτή, κορν φλάουερ
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, προαιρετικά
2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
[irp posts=”104650″ name=”Σαλάτα με σπαράγγια και κοτόπουλο”]
Για το μπακαλιάρο
Παίρνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλατοπιπερώνετε, τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζετε ως τη μέση με νερό.
Σκεπάζετε το τηγάνι και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για τη σος
Στο υγρό που έμεινε από το τηγάνι ρίχνετε το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρουν βράση.
Διαλύετε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό. Το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.
Σε αυτή τη φάση, αν θέλετε, προσθέτετε και την κάππαρη μαζί με το δεντρολίβανο.
Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.