Υλικά για 4-6 άτομα.
Για τη σαλάτα
150 γραμμάρια φασόλια άσπρα
150 γραμμάρια φασόλια κόκκινα
3 κρεμμυδάκια λεπτό κομμένα
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
150 γραμμάρια πράσινη γαλλική σαλάτα
1 πιπεριά Φλωρίνης χωρίς κουκούτσια
1/2 αγγούρι
200 γραμμάρια άπαχη βραστή γαλοπούλα
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
Για το ντρέσινγκ
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά ξίδι κρασιού ή μπαλσάμικο
1 σελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι μουστάρδας
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για περίπου 20 λεπτά και τα σουρώνετε.
Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος βράζετε και το φιλέτο γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο βραστό νερό, 2 φύλλα δάφνη και μια σκελίδα σκόρδο για περίπου 15 λεπτά.
Όταν κρυώσει η γαλοπούλα, την κόβετε σε κύβους.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε τα δυο είδη φασολιών, προσθέτετε τη γαλοπούλα, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Για το ντρέσινγκ
Σε άλλο μικρό μπολ αναμειγνύετε λάδι, ξίδι, λίγη μουστάρδα και τρίβετε από πάνω λίγο πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και ρίχνετε αυτό το dressing πάνω στα φασόλια.
Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις ρίχνετε στη σαλάτα.
Κόβετε το αγγούρι σε μικρούς κύβους και την πράσινη γαλλική σαλάτα, τα προσθέτετε, περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.