Συνταγές μαγειρικής: Υλικά- Για 2-4 άτομα.
350 γραμμάρια ζυμαρικά λιγκουίνι
400 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα
300 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες – καθαρισμένες
350 γραμμάρια τομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κυταλιές σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Όπως αναφέρει το sidagi.gr βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, τις γαρίδες , λάδι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε τυρί τριμμένο.