Συνταγή μαγειρικής με μακαρόνια και πέστο
Υλικά για 2-4 άτομα.
Για το πέστο
4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)
10 ντοματίνια ψημένα στο γκριλ για 6-7 λεπτά
[irp posts=”106307″ name=”Αυγά στο φούρνο με μανιτάρια και σπανάκι”]
Για το πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
Για τα μακαρόνια
Στο γκριλ του φούρνου βάζετε τη σχάρα στη σκάλα 3 και αραδιάζετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λαδάκι, αλάτι, ρίγανη και ψήνετε για 6- 7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζετε για περίπου 7 λεπτά και σουρώνετε.
Ρίχνετε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.