-Φρένο σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν εν όψει Πάσχα στα χωριά τους, εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, βάζει με νέα δέσμη αυστηρών μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, την οποία ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα.

Τον διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Καταχρηστική μετακίνηση προς μόνιμη κατοικία για λόγους αναψυχής θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες», δήλωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η μάχη συνεχίζεται και ο Απρίλιος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας». Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη να παραμείνουμε στο σπίτι μας ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα. Για το σκοπό αυτό ανακοίνωσε νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από τις 6 το απόγευμα σήμερα στα διόδια, αλλά και στις εθνικές οδούς, καθώς σε σημεία από και προς τα αστικά κέντρα η ΕΛΑΣ καθιστά σημεία ελέγχων.

Εντολή αντίστοιχη, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά έχει πάρει και το λιμενικό. Αεροδρόμια και ΚΤΕΛ θα μπορούν να μεταφέρουν τους κατοίκους οι οποίοι σύμφωνα με το εκκαθαριστικό τους θα ταξιδεύουν στο τόπο καταγωγής τους, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν.