Τους λόγους για τους οποίους το κίνημα αλλαγής δεν θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή, εξήγησε η επικεφαλής του κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση, καταργεί στην ουσία την προστασία της πρώτης κατοικίας, περιορίζοντας τα νοικοκυριά τα οποία μπορούν να υπαχθούν σε αυτή, ενώ βάζει «κόφτες» στους πιο αδύναμους, δεν προστατεύει τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη ενώ προκύπτουν και σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Είναι απάνθρωπο, να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία. Μεσαίοι και μικροί δανειολήπτες, οι οποίοι πραγματικά χτυπήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και δε μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Έχουμε καταθέσει, το Κίνημα Αλλαγής, συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια: Με τρεις φράσεις: Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες, πάγωμα οφειλής των ευπαθών ομάδων και τρίτον, κούρεμα δανείου εάν είναι ενήμερη η ρύθμιση της οφειλής.

Τους προκαλούμε λοιπόν, και το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, να έρθουν και να ψηφίσουν τη δική μας πρόταση. Γίνεται δε ολοφάνερο ότι η Επιτροπεία είναι εδώ, καλά κρατεί και είναι ακόμα πιο ισχυρή. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό που εδώ και δέκα χρόνια κάνει θυσίες. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, καθυστέρησαν και ακρίβυναν την έξοδο από την κρίση.

Η κ. Γεννηματά, πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα, ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα, με ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και απηύθυνε κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να τοποθετηθούν σε αυτό το ζήτημα.

Έχει έρθει λοιπόν η ώρα της συνεννόησης γύρω από ένα ελληνικό πρόγραμμα, για ν’ αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τα προβλήματα και να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα μπορεί και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Στο ίδιο πλαίσιο, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε κυβερνήσεις που, όπως είπε, θα συνεχίσουν την αδιέξοδη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.