Πώς έβαλε η αντιτρομοκρατική στο στόχαστρό της τον 42χρονο – Ήταν σε στενή παρακολούθηση για μεγάλο διάστημα.

Υπό στενή παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον 42χρονο πρώην συνεργάτη του διαβόητου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος συνελήφθη στο την ώρα που έμπαινε σε αποθήκη, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να παρακολουθούν σταδιακά τον συγκεκριμένο άνθρωπο, έπειτα από την έκδοση του βιβλίου του Βασίλη Παλαικώστα, καθώς εκτιμούσαν πως είχε συμβάλει στην συγγραφή της βιογραφίας του δραπέτη. Άλλωστε στην πιστεύουν πως ο “Ρομπέν των Φτωχών” αναμφίβολα θα χρειαζόταν βοήθεια στην συγγραφή της βιογραφίας του.

Όπως είχε αποκαλύψει κατά το παρελθόν το newsit.gr, από την πρώτη στιγμή έκδοσης του βιβλίου, το μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής πήρε “φωτιά” και οι αναλυτές της μελέτησαν σελίδα – σελίδα το βιβλίο, βρίσκοντας μάλιστα ομοιότητες στην γραφή, με κείμενα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ακόμα και με προκηρύξεις.

Από εκεί και έπειτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησαν να “κοιτούν” τον 42χρονο, ο οποίος μάλιστα διατηρεί βιβλιοπωλείο στην περιοχή των Εξαρχείων και φέρεται να συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο που εξέδωσε το βιβλίο του “Ρομπέν των Φτωχών”, όπως είναι το προσωνύμιο του, Βασίλη Παλαικώστα.

Μάλιστα, ο σάλος που είχε ξεσηκωθεί τον Οκτώβριο του 2019, με παρακολουθήσεις προσώπων στα Εξάρχεια και παγίδευση με συσκευές γεωεντοπισμού και κοριών, αυτοκίνητων και μοτοσυκλετών ατόμων με έντονη πολιτική και κινηματική δραστηριότητα στην περιοχή, μάλλον δεν είναι άσχετες με την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο Κουκάκι και την αποθήκη με τα εκρηκτικά, καθώς στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν πως μια συγκεκριμένη συλλογικότητα, αποτελεί δεξαμενή τρομοκρατών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους ανθρώπους που παρακολουθούνταν με φυσικό, αλλά και ηλεκτρονικό τρόπο, ήταν και ο 42χρονος ενοικιαστής της αποθήκης στο Κουκάκι, ο οποίος μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει τα πραγματικά του στοιχεία για την ενοικίαση.

Αυτό ήταν και το σημαντικό για τον εντοπισμό τις αποθήκης, καθώς οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν να την παρακολουθούν εδώ και καιρό, χωρίς όμως να βλέπουν των 42χρονο να έχει συχνή παρουσία στην συγκεκριμένη περιοχή. Βέβαια εδώ τίθεται και το ερώτημα: πως είναι δυνατών ένας «τρομοκράτης» να νοικιάζει γιάφκα με τα πραγματικά του στοιχεία.

Ο έτερος των συλληφθέντων, εν προκειμένω ο 38χρονος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί για ληστεία στα Ψαχνά Ευβοίας το 2010 και είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, είχε τεθεί σε παρακολούθηση αμέσως μετά την έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Οκτώβριο του 2018. Μια ενέργεια, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η ΟΛΑ.

Εκείνο το πρωί, οι βομβιστές είχαν κάψει το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την μετακίνηση τους στα Άνω Πετράλωνα και μάλιστα σε απόσταση 180 μέτρων από το διαμέρισμα του 32χρονου. Όταν πια η Αντιτρομοκρατική “σκάναρε” την περιοχή, “έπεσε” επάνω στον 32χρονο με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν στενή παρακολούθηση.