Στις 2.30 η συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου
– Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί για την διήμερη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα
– Στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ την Τρίτη – Ποιά μέσα μεταφοράς θα κινούνται κανονικά

– Στις 19:30 ο θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα του παραθέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος
– Ποια σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην Αθήνα
Πόλη «φάντασμα» κυριολεκτικά θα θυμίζει την Τρίτη και την Τετάρτη η Αθήνα, αφού για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα οι αρχές έχουν λάβει πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας. Τα δρακόντεια μέτρα, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα είναι τέτοιες που για δύο ημέρες οι Έλληνες πολίτες θα βιώσουν μία πραγματική κόλαση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να φτάσει το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας στις 13:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ μία ώρα μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις προς τους διαπιστευμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, με επίσημη ανακοίνωση έγινε γνωστό πως απαγορεύεται οποιαδήποτε συγκέντρωση, αλλά και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Οριστικό! – Ποια μέσα θα λειτουργήσουν κανονικά
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στα σημεία των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων είναι να επιδείξουν μηδενική ανοχή στα έκτροπα. Που σημαίνει ότι με την πρώτη πέτρα που τυχόν θα πέσει να καταστείλουν άμεσα τους ταραξίες διαδηλωτές.

Κάνοντας λοιπόν μια νοητή διαδρομή χωρίς να ξέρουμε ακόμα την ώρα άφιξης, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την άφιξη του αμερικανού Προέδρου θα κλείσει η Αττική Οδός και όλη η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι απαγορευτική μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ευτυχώς, η απόσταση από το Προεδρικό στο Μαξίμου δεν είναι ούτε μισό τσιγάρο δρόμος.

Σημαντικό είναι επίσης το που θα καταλύσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν τελικά μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όσους μένουν στα νότια Προάστια. Οι δρόμοι θα ανοιγοκλείνουν για πλάκα και τα νεύρα οδηγών και μη θα γίνονται «κρόσια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το υπουργείο Ναυτιλίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία και η αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.


Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:
(Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)
(Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α
(Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α
(Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

omapaaa

 

Όλες οι στο κέντρο της Αθήνας
α. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

δ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού)