Εκ νέου συνελήφθη νωρίς το απόγευμα σήμερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου που κατηγορείται για δολοφονίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, καθώς φέρεται να κατηγορείται για τη και τρίτης γυναίκας από τις Φιλιππίνες.

Όπως ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία, το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία της αγνοούμενης Maricar Valdez, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Ο ύποπτος συνδέθηκε με την υπόθεση μετά από έρευνα στα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, τη Μεγάλη Πέμπτη ο «Ορέστης» αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου θα υποβληθεί αίτημα για περαιτέρω κράτηση του, σε σχέση με την νέα υπόθεση.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το φρεάτιο ελέγχθηκε στο 95% και δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο, ενώ απομένουν 10 μέτρα στο ανατολικό μέρος του φρεατίου που πρέπει να ελεγχθούν.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το φρεάτιο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δυο γυναικών από τις Φιλιππίνες: η πρώτη της Μαρί Ρόουζ, μητέρας της 6χρονης Σιέρα και η δεύτερη που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά εικάζεται ότι ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο. Η δεύτερη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου ο δολοφόνος ισχυρίζεται πως πέταξε το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με το SigmaLive εκεί έχει καταδυθεί ειδικό, επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, το οποίο θα φωτίσει το βυθό και θα στέλνει, ζωντανά, δεδομένα στην επιφάνεια.

Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες, που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο μέτωπα, ως καθοριστική, καθώς θα φωτίσει τα μυστικά, που κρύβουν η λίμνη και το φρεάτιο.

Επίσης, στη λίμνη Ξυλιάτου, αναμένεται να γίνει προετοιμασία σε περίπτωση που μπει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β και χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη, για την αναζήτηση της κόρης της Marry Rose, της 6χρονης Sierra.

newsbeast.gr