Αστατο καιρό, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, και ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι νεφελώδης σε μεγάλο τμήμα της χώρας και από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Οπως αναφέρει η ΕΜΥ, το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί και αύριο, Μ. Παρασκευή, με τις συγκεντρώσεις κατά τόπους να είναι αυξημένες.

Το Μεγάλο Σάββατο το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης θα επικεντρωθεί περισσότερο στα νότια τμήματα της χώρας.

Το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα κεντρικά και βόρεια της χώρας θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες (στα ηπειρωτικά).

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κινείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σούβλισμα με καιρό… θερινό την Κυριακή του Πάσχα
Το σκηνικό, ως εκ «θαύματος», θα αλλάξει άρδην το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μερικές, τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σε ό,τι αφορά την αφρικανική σκόνη, οι συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo) σε βασικές πόλεις της χώρας οι καιρικές συνθήκες, τις ημέρες του Πάσχα, θα διαμορφωθούν ως εξής:

Αθήνα: Καθαρός καιρός, με τη θερμοκρασία να αγγίζει του 27 και τους 28 βαθμούς Κελσίου το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα
Θεσσαλονίκη: Περιορισμένες βροχές το Μεγάλο Σάββατο και αραιή συννεφιά την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα «αγγίξει» έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Πάτρα: Αίθριος καιρός. Εως 22 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα

Λάρισα: Βροχερός καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Αραιή συννεφιά την Κυριακή του Πάσχα, με τη θερμοκρασία έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά: Αραιή συννεφιά το Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα, από το μεσημέρι, αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.