Σαφές μήνυμα στους όρους του «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος έπαιρνε και τηλέφωνα στη ΓΑΔΑ για να καταδεχτεί να καταθέσει στην προανακριτική έστειλε ο Θανάσης Πλεύρης, τονίζοντας ότι το αίτημά του να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά έχει ήδη απορριφθεί από τα κόμματα.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, τα μέλη της Προανακριτικής δεν έχουν πάρει κάποια σχετική επιστολή αλλά ενημερώθηκαν για το αίτημα τηλεφωνικά από την αστυνομία.

«Εμάς τηλεφωνικά μας έχει ενημερώσει η αστυνομία δεν έχει έρθει κάποια επιστολή. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει κριθεί και σε κάθε περίπτωση η προανακριτική με το ρόλο του εισαγγελέα δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες. Μιλάει με τους θεσμούς. Πήγαμε στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, ζητήσαμε να εξεταστεί όπως ο κ. Σοφουλάκης. Ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου κ. Σοφουλάκης προφανώς ξέρει το νόμο», είπε ο κ. Πλεύρης.

Να εξετάσουμε τους μάρτυρες όπως ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
«Εμείς ακόμα και να τον βλέπαμε τον άνθρωπο, δεν θα μπορούσαμε ούτε να το αξιολογήσουμε αυτό στο πόρισμά μας. Μας είναι αδιάφορος ο κ. “Σαράφης”. Όμως όταν ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον εξέτασε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, εμείς λέμε να τον εξετάσουμε γιατί προφανώς αυτός ο τρόπος είναι ο νόμιμος.

Φανταστείτε οποιοσδήποτε έρχεται στην επιτροπή να βάζει τους όρους που ο ίδιος επιθυμεί. Και η κ. “Κελέση” έχει αρνηθεί να έρθει και τελείως», διευκρίνισε, επισημαίνοντας παράλληλα πως «υπάρχουν νόμοι σε αυτή τη χώρα», οι οποίοι πρέπει «να εφαρμοστούν», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τη συζήτηση για το αν είναι νόμιμα τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, ο Θανάσης Πλεύρης σημείωσε:

«Μου κάνει εντύπωση στην Ελλάδα σήμερα να συζητάμε το ότι αν ένα εισαγγελικό όργανο όπως είναι η προανακριτική επιτροπή έχει νόμιμα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προχθές ότι είναι παράνομα και προέκυψε από τις απαντήσεις που μας δώσανε ότι είναι νόμιμα. Και να μην εκτελούνται νόμιμα εντάλματα βίαιης προσαγωγής για προστατευόμενο μάρτυρα».