«Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να προσφέρω ένα δώρο και στην ηλικιωμένη γυναίκα η οποία θέλησε να δώσει γάλα σε ένα μικρό προσφυγόπουλο» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

Η κυρία Μπολντρίνι πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη την Λευκωσία, την Παρασκευή την Αθήνα, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στην Λέσβο.
«Η 85χρονη αυτή γυναίκα η οποία έθρεψε το μικρό παιδί που μόλις είχε φτάσει στην Λέσβο, είναι το σύμβολο της Ευρώπης που σέβεται τις υποχρεώσεις, την αποστολή της και τις αξίες της. Το δώρο μου θα είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την πράξη της αυτή», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής βουλής.

Παράλληλα, η Λάουρα Μπολντρίνι δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει, να αναθεωρήσει την οικονομική πολιτική της, η οποία οδήγησε στην κοινωνική αποσύνθεση». «Για τον λόγο αυτό-εκτιμά- η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται σαν να μην συνέβη τίποτα».
«Πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες σε ότι αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης και την εφαρμογή της ευελιξίας, πρέπει να καταφέρουμε να δείξουμε ότι μπορούμε, ακόμη, να είμαστε φιλόδοξοι, ως προς τα θέματα αυτά», τόνισε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, η κυρία Μπολντρίνι, μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στην Ρώμη, παρουσίασε «ανοικτή διαβούλευση με τους πολίτες», σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Με ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τις 12 Φεβρουαρίου, η ιταλική βουλή θα ζητά να μάθει την άποψη των πολιτών, σχετικά με την σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, με τυχόν ελλείψεις της, και με τον ρόλο των θεσμών της.
«Θεωρώ ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι μια ομόσπονδη ένωση χωρών και θέλω να επαναλάβω την πρότασή μου για ένα βασικό ευρωπαϊκό εισόδημα αξιοπρέπειας, το οποίο να χορηγείται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε η Λάουρα Μπολντρίνι.