Τη δυνατότητα ρύθμισης σε , , εταιρείες και σταθερής τηλεφωνίας και εναλλακτικούς παρόχους έχουν οι , καθώς ήδη «τρέχουν» νέα προγράμματα , ενώ οι περισσότερες είναι σε θέση να κάνουν ειδικές κατά περίπτωση ρυθμίσεις.

Ρύθμιση στην

Όπως αναφέρει το koolnews.gr για λογαριασμούς πάνω από 60 ευρώ, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση οφειλής στην ΕΥΔΑΠ. Ο ενδιαφερόμενες πρέπει να πάει σε οποιοδήποτε κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της ΕΥΔΑΠ έχοντας μαζί του το λογαριασμό, φωτοτυπία της ταυτότητάς του και του Ε9. Ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται επί τόπου ανάλογα με τη δυνατότητα του καταναλωτή αλλά η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί επί τόπου τη στιγμή του διακανονισμού.

Ρύθμιση στη

Το πρόγραμμα της ΔΕΗ «Δεύτερη Ευκαιρία» θα «τρέχει» έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Αναλυτικότερα, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους εντασσόμενοι στο Πρόγραμμα των 36 δόσεων, αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε, θα έχουν ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, με σχετική αίτηση μέχρι και τις 10.03.2017.

Διαβάστε επίσης:   ΔΕΗ ρύθμιση-Διακανονισμός:Εως 10 Μαρτίου η προθεσμία για τις 36 δόσεις

Ρυθμίσεις στους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος

Οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος παρέχουν και αυτοί τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών. Ο αριθμός των δόσεων είναι θέμα διακανονισμού με την εταιρεία. Απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα λογαριασμών της εκάστοτε εταιρείας. Συνήθως υπάρχει ένα περιθώριο 20 ημερών εξόφλησης του λογαριασμού και σε περίπτωση μη πληρωμής οι εταιρείες δεν κόβουν το ρεύμα προτού περάσει ένα διάστημα 2 -3 μηνών.

Ρυθμίσεις οφελών για λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων λογαριασμών σε δόσεις (συνήθως μέχρι έξι δόσεις αλλά ο ακριβής αριθμός τους εξαρτάται από την εταιρεία). Η ρύθμιση συνήθως γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διαθέσιμα όλα τα στοιχεία (ΑΦΜ ή ΑΔΤ κλπ). Για να είναι έγκυρη η ρύθμιση πρέπει να γίνει άμεσα η καταβολή της πρώτης δόσης. Συνήθως η ρύθμιση χάνεται αν δεν πληρωθεί εγκαίρως μία από τις δόσεις.

Ρυθμίσεις για το

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλής έχουν και οι καταναλωτές φυσικού αερίου υποβάλλοντας σχετικό αίτημα σε κάποιο κατάστημα της ΕΔΑ.

ΔΕΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ