Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 32χρονος ψυκτικός που πέρυσι τον Ιούνιο είχε σκοτώσει με σφυρί μια 63χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην Καλαμαριά, όταν πήγε να της επισκευάσει το κλιματιστικό.

Σύμφωνα με το Mega, αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του απορρίπτοντας κάθε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τον πρότερο έντιμο βίο, σπάζοντας τα ισόβια δεσμά.

«Ζητώ τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και τη δική μου οικογένεια. Εκείνη τη μέρα είχαμε ραντεβού στις 2 το μεσημέρι. Πήγα κι έκανα κανονικά τη συντήρηση.

Παρατήρησα στην εξωτερική μονάδα ότι το σπιράλ είχε ξεραθεί και έσταζε πάνω στο μάρμαρο. Μόλις τελείωσα τη δουλειά μου, με πλήρωσε και έκανα να φύγω. Μου ζήτησε να αλλάξω το σπιράλ. Της απάντησα ότι θα πρέπει να το κάνουμε άλλη μέρα, γιατί δεν είχα το ανταλλακτικό. Άρχισε να με βρίζει, να με απειλεί.

Με τράβηξε από την τσάντα και με χαστούκισε. Την απώθησα με το σκαλάκι που είχα μαζί δύο φορές. Με τράβηξε από την μπλούζα και την απώθησα λίγο με τον αγκώνα μου. Τότε μου είπε: «υιοθετημένος είσαι αγόρι μου ή έχεις μάνα (…);».

Θολωμένος, όπως ισχυρίστηκε ο 32χρονος κατηγορούμενος, που είχε αδυναμία στη μητέρα του, πήρε το σφυρί του και σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

«Θόλωσα γιατί είχα μεγαλώσει με τη μητέρα μου. Ήταν σαν να μην ήμουν εγώ. Δεν είχα τον έλεγχο όταν άκουσα την βρισιά. Πήρα το σφυράκι και την χτύπησα. Μετά πήγα στο αυτοκίνητο και προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε. Είδα ότι το σφυρί είχε αίματα και το πέταξα έξω από τον κάδο.

Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε. Πήγα στα επόμενα ραντεβού και ήμουν σαν ζόμπι. Πήγαινα όπου με πήγαινε το αυτοκίνητο με το GPS. Δεν έχω απαντήσει στον εαυτό μου γιατί το έκανα. Δεν το σηκώνει οργανισμός μου.»

Την σκότωσε και συνέχισε να πηγαίνει στα ραντεβού

Μετά τη στυγερή δολοφονία της 63χρονης, ο ψυκτικός έφυγε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνέχισε κανονικά τη δουλειά του επισκευάζοντας κλιματιστικά σε σπίτια της Θεσσαλονίκης.

Τραγική φιγούρα η κόρη της 63χρονης, που βρήκε τη μητέρα της νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

«Ήταν πολύ ευγενικός άνθρωπος, βοηθούσε κόσμο, ήταν και μάνα και πατέρας για μένα και τον αδελφό μου. Ήταν δίκαιη, ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Ο πατέρας μου πέθανε από τη νόσο των λεγεωνάριων και ήθελε να προσέχει τον καθαρισμό του κλιματιστικού. Η στιγμή που την βρήκα έχει χαραχτεί στη μνήμη μου. Ούρλιαζα, ζητούσα βοήθεια, φώναζα ”μαμά, μαμά”».

Ο 32χρονος κατηγορούμενος με τη ολοκλήρωση της δίκης οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Τι δήλωσε η κόρη της 63χρονης γυναίκας

«Έχουμε ακούσει ένα σωρό ψέματα», είπε στο Mega η κόρη του θύματος.

«Η μητέρα μου δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να βρίσει, πόσο μάλλον να χτυπήσει άνθρωπο. Ήταν ένας άνθρωπος ευγενέστατος, βοηθούσε κόσμο, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Όλα αυτά που ακούμε είναι δικαιολογίες, ίσως για να καλύψει το έγκλημά του», ανέφερε φορτισμένη συναισθηματικά.

«Η μητέρα μου δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε άνθρωπο ως τα 63 της χρόνια. Ήταν αυτή που μας δίδαξε να είμαστε ευγενικές ψυχές. Αυτός ο άνθρωπος πέρα από το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε, δεν έδειξε καμία ειλικρινή μεταμέλεια. Η συγγνώμη που είπε δεν ήταν από την ψυχή του, αλλά μια τυπική συγγνώμη καθοδηγούμενη.

Τόσες μέρες αμαυρώνει τη μνήμη της μητέρας μας. Αποκλείεται να τον χτύπησε. Σε αυτή την ιστορία υπάρχουν κενά».

«Εύχομαι ποτέ κανείς να μην βρεθεί στη θέση μας. Μια γυναίκα μέσα στα αίματα. Άνοιξα την πόρτα και την βρήκα μέσα σε λίμνη αίματος. Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος. Αυτό που ζήσαμε είναι ασύλληπτο. Δικαιοσύνη για εμάς είναι τα ισόβια αυτό του ανθρώπου», υπογράμμισε.

«Προσπαθώ με νύχια και με δόντια, δεν θέλαμε να βγούμε στα κανάλια για να εκφράσουμε τον πόνο μας, αλλά λίγο να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, δεν γίνεται να αμαυρώνεται έτσι η μνήμη ενός ανθρώπου», σημείωσε.