Τρεις σεισμοί σε Κρήτη και Κάρπαθο - Η πρώτη εκτίμηση Λέκκα - Tilegrafimanews
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική HOT NEWS Τρεις σεισμοί σε Κρήτη και Κάρπαθο – Η πρώτη εκτίμηση Λέκκα

Τρεις σεισμοί σε Κρήτη και Κάρπαθο – Η πρώτη εκτίμηση Λέκκα

τρεις-σεισμοί-σε-κρήτη-και-κάρπαθο-η
Τρεις σε Κρήτη και Κάρπαθο – Η πρώτη εκτίμηση Λέκκα
Απανωτοί σεισμοί συντάραξαν Κρήτη και Κάρπαθο. Η εκτίμηση Λέκκα και η σύνδεση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στο χορό των Ρίχτερ χορεύουν εδώ και λίγη ώρα τα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου με τρεις ισχυρούς σεισμούς να ταρακουνάνε την Κρήτη, την Κάρπαθο και τα γύρω νησιά.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 12:24 και ήταν 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 8,2 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο ήταν στη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα Ανατολικά της Ζάκρου.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί και τρόμαξε τους κατοίκους που έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες τους από τον πρόσφατο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

«Δεν συνδέεται με το Αρκαλοχώρι»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι πρόκειται για έναν επιφανειακό σεισμό, που έγινε πολύ αισθητός. Ο κ . Λέκκας ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του σημερινού σεισμού και αυτού στο Αρκαλοχώρι. «Είναι διαφορετική εστία, ανήκει σε διαφορετικό πλαίσιο και δεν πρέπει να το συγχέουμε. Τώρα είναι προς διερεύνηση αν είχε επιπτώσεις στο χερσαίο τμήμα» σημείωσε.

Λίγα λεπτά αργότερα στις 12:32, 4,5 Ρίχτερ ταρακουνούν την Κάρπαθο. Το εστιακό βάθος ήταν στα 12,6 χιλιόμετρα με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου.

Και πριν προλάβουν οι κάτοικοι της Κρήτης να καταλάβουν τι έχει συμβεί μια νέα δόνηση 4 βαθμών χτύπησε και πάλι το νησί στις 12:36.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

Η ισχύς του σεισμού και η ανησυχία που έχει επικρατήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο νησί με τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα, οδήγησε τους πολίτες έξω στον δρόμο την ώρα του σεισμού, στην προσπάθειά τους να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο και να προφυλαχθούν.Δείτε επίσης.

Tilegrafimanews