Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Μήνυμα Γεωργιάδη σε τράπεζες και εισπρακτικές

TechTeam από TechTeam
19/09/2019 15:59
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

 

Πρόσφατα επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Και για τις δύο υποθέσεις είχαν γίνει καταγγελίες, καιρό πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν είχε προχωρήσει την επιβολή προστίμων, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Το λέω διότι γίνεται λόγος ποια κυβέρνηση είναι με τους μεγάλους και ποια κυβέρνηση είναι με τους μικρούς. Για να ακούει ο ελληνικός λαός και να συνεννοούμαστε. Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους.

Εμείς ήμασταν με όλους, και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται, είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, επίκαιρη ερώτηση του οποίου συζητήθηκε στη Βουλή νωρίτερα, για τις καταχρηστικές πρακτικές δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών δανειοληπτών.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι, προκειμένου να υπάρξουν κανόνες για τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Τα δικηγορικά γραφεία και οι δικηγορικές εταιρείες δεν εμπίπτουν στον Ν.3758/2009, που αφορά στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. Καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για καταχρηστικές πρακτικές δικηγορικών γραφείων, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα αυτό.

Οι καταχρηστικές πρακτικές των δικηγορικών γραφείων και των δικηγορικών εταιρειών ήταν αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη και ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το θέμα. Διευκρίνισε όμως ότι «το ρυθμιστικό πλαίσιο καθορίζεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης» και συνεπώς η απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Είπε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το θέμα, εν ολίγοις, απασχολεί την κυβέρνηση και αναμένεται «να ρυθμιστεί αυτό το γκρίζο τοπίο».

«Το θέμα είναι σημαντικό», τόνισε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει γκρίζα ζώνη, διότι ο Ν. 3758/2009 που αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες δεν έχει πεδίο εφαρμογής στα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών και μετατρέπονται ουσιαστικά σε εισπρακτικές εταιρείες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με πρωτοβουλία του οποίου συζητήθηκε σήμερα αυτό το θέμα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου το οποίο είχε κατατεθεί στη Γραμματεία της Κυβέρνησης 1,5 μήνα πριν τις ευρωεκλογές, αλλά “η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε”.

Ο βουλευτής είπε ότι εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι δικηγορικές εταιρείες. Καθώς υπήρχαν πολλές καταγγελίες στις καταναλωτικές οργανώσεις για την καταχρηστική πρακτικών των εισπρακτικών εταιρειών, πολλές από αυτές έκλεισαν, αλλά βρέθηκε ο τρόπος να συνεχιστεί η πρακτική τους από δικηγορικές εταιρείες και δικηγόρους που καλούν τους οφειλέτες περισσότερες από μια φορά την ημέρα, δεν δηλώνουν την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμό τους, ασκούν ψυχολογική πίεση, καταργούν το πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων κλπ.

«Εάν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο που ήθελε, για ένα τόσο σοβαρό, χρειάστηκε 4,5 χρόνια και σε 4,5 χρόνια δεν προκάματε, όπως είπατε, φαντάζομαι να μας δώσετε εμάς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάμηνο», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Είμαστε προφανώς πολύ πιο γρήγοροι από εσάς να κάνουμε τα 4,5 χρόνια, 6 μήνες. Πολιτική μας βούληση είναι να παρέμβουμε».

«Οι κυβερνήσεις έχουν έναν χρόνο θητείας. Κρίνονται γι΄αυτά που κάνανε και όχι γι΄αυτά που δεν προκάνανε. Αυτά που δεν προκάνανε να τα προλαβαίνανε, είναι η απάντηση», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος -σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να λύσει σημαντικά θέματα- ενημέρωσε τη Βουλή ότι ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε ελληνική τράπεζα, πριν από λίγες ημέρες, διότι δέσμευσε ακατάσχετο λογαριασμό μισθοδοσίας και ενώ η καταγγελία είχε υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, πολλούς μήνες προ των εκλογών, δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο.

«’Αρα, εμείς προκάμαμε να βάλουμε το πρόστιμο», σημείωσε ο υπουργός και ενημέρωσε, επίσης, ότι ενώ είχε φτάσει στο υπουργείο καταγγελία για μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, πολύ καιρό προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, για καταχρηστικούς όρους, δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο, πράγμα που έγινε μετά τις εκλογές από το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Το λέω διότι γίνεται λόγος ποια κυβέρνηση είναι με τους μεγάλους και ποια κυβέρνηση είναι με τους μικρούς. Για να ακούει ο ελληνικός λαός και να συνεννοούμαστε. Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους, και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΔΑΝΕΙΑπρόστιμα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τσίπρας για τα κόκκινα δάνεια: «Παραμένουν φορτωμένα στους δανειολήπτες»

15/05/2026 | 16:00
Featured

Πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ στη ΦΑΓΕ για αθέμιτη κερδοφορία και 200.000 ευρώ στη DOVALUE για όχληση οφειλέτη

13/05/2026 | 17:00
Featured

Θεοδωρικάκος: Τέλος στις κρυφές χρεώσεις και στις καταχρηστικές συμπεριφορές εις βάρος των δανειοληπτών

05/05/2026 | 09:00
Featured

Καταναλωτικά δάνεια: «Κόφτης» έως 50% στο συνολικό κόστος – Τι αλλάζει για τράπεζες και δανειολήπτες

04/05/2026 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2019 : Νέες καταβολές - Όλα τα ΝΕΑ για τη Βασική Ενίσχυση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση μέχρι Παρασκευή

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Μοναστήρια στην Αττική: Διευθύνσεις και τηλέφωνα

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Πολιτικός Σεισμός: Τσίπρας, Καρυστιανού και Σαμαράς και το νεο πολιτικό σκηνικό! Τι λένε οι αναλυτές 

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Διορθωτική και βελτιωμένη πρόταση έστειλε η Τεχεράνη μέσω Πακιστάν στον Τραμπ

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Αγρότες: Πληρωμές – μαμούθ έως τον Ιούνιο και νέο άνοιγμα για το ΟΣΔΕ 2026 – Ενισχύσεις 800 εκατ. ευρώ

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Μαρτυρίες πιστών για το μήλο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Reuters για ΔΕΗ: Καλύφθηκε άμεσα η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ – Αναμένονται προσφορές πάνω από 15 δισ. ευρώ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch