Τοποθετήθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει ύστερα από τις πληροφορίες ότι και ένα ένσημο θα αρκεί για να διακοπεί η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας η διοικήτρια του (www.oaed.gr), Μαρία Καραμεσίνη.

Με δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υποστήριξε ότι με βάση το νέο νομοθετικό καθεστώς οι άνεργοι έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν έως 70 ημέρες εργασίας ετησίως, στο πλαίσιο της περιστασιακής απασχόλησης, χωρίς να χάνουν το επίδομά τους από τον .

Πρόσθεσε πάντως ότι το επίδομα αναστέλλεται για τις ημέρες εργασίας τους και επαναχορηγείται μετά τη λήξη του για το χρονικό διάστημα που απομένει.

Ακόμα, η διοικήτρια του , ξεκαθάρισε ότι εφεξής δεν θα γίνεται συμψηφισμός του επιδόματος με το χρονικό διάστημα της εργασίας όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Αναφερόμενη στα προγράμματα απασχόλησης που θα τεθούν εν ισχύ έως το τέλος Ιουλίου, η υπογράμμισε ότι η αρχή γίνεται την επόμενη εβδομάδα με την κοινωφελή εργασία σε 17 δήμους – θύλακες υψηλής ανεργίας και αφορά περίπου 3.500 ανέργους.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν προγράμματα απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών, 18 – 24 ετών, αλλά και για να στελεχώσουν τα hot spots των προσφύγων ανά την επικράτεια.