Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Politico: Οι προκλήσεις της ΕΕ

TechTeam από TechTeam
11/04/2020 21:02
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να πραγματοποιήσουν Σύνοδο Κορυφής, μέσω τηλεδιάσκεψης στις 23 Απριλίου, με σκοπό να επικυρώσουν το οικονομικό πακέτο ύψους 540 δισ. Ευρώ που που συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την εφιαλτική τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Ωστόσο, άρθρο του Politico σημειώνει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν αναφορικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup, παρά την αισιοδοξία του Μάριο Σεντένο και των υπολοίπων υπουργών.

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που τίθενται, είναι εάν το πακέτο οικονομικών μέτρων ύψους 540 δισ. Ευρώ είναι αρκετά για να καταπολεμήσει την κρίση από την πανδημία, ενώ οι οικονομολόγοι δίνουν μία σχετικά σύντομη απάντηση «δεν ξέρω». Το σίγουρο είναι ότι το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο, ωστόσο, σημειώνει το άρθρο, η φάση ανάκαμψης μπορεί να χρειασθεί πολλά περισσότερα ερεθίσματα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις στηρίζοντας την οικονομική βιομηχανία κάθε κράτους.

Πότε θα αρχίσουν να εισρέουν τα κεφάλαια;

Το πακέτο ύψους 240 δισ. από τον ESM, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο δύο εβδομάδες εφόσον οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράψουν τη δέσμη μέτρων.

Το ταμείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα μπορούσε επίσης να τεθεί σε λειτουργία πολύ γρήγορα. Για να ξεκινήσει η εγγύηση δανείων για επιχειρήσεις, η τράπεζα χρειάζεται τουλάχιστον το 60% των 25 δισεκ. Ευρώ που έχουν δεσμεύσει οι κυβερνήσεις στο ταμείο.

Το σχέδιο αντασφάλισης ανεργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 100 δισ. Ευρώ θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο προβληματικό.

Πού πρέπει να δοθούν οι μεγαλύτερες μάχες;
Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με το τι είναι το πρόγραμμα SURE και πώς θα λειτουργήσει. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι, καθώς οι βασικές λεπτομέρειες του ταμείου παραμένουν υπό διαπραγμάτευση. Περιλαμβάνει επίσης μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία αφού οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν ότι το πρόγραμμα θα περιλάμβανε την παροχή χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ωστόσο, το Eurogroup δεν έχει την εξουσία να διατυπώνει συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2021-2027 της ευρωζώνης, γνωστός ως πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το άρθρο, ενώ οι υπουργοί υποσχέθηκαν ότι το ταμείο αποκατάστασης θα είναι «προσωρινό, στοχοθετημένο και ανάλογο με το έκτακτο κόστος της τρέχουσας κρίσης», η αδιευκρίνιστη διατύπωση του Eurogroup επιτρέπει στις χώρες να δίνουν τις δικές τους ερμηνείες για αυτά που πρόκειται να γίνουν σε μελλοντικές συνομιλίες. Η Ρώμη λέει ότι η διατύπωση ανοίγει την πόρτα για να συγκεντρώσει το χρέος της ΕΕ για να αντλήσει μετρητά μέσω των αποκαλούμενων ευρωομολόγων που θα βοηθήσουν να ξεκινήσουν οι οικονομίες των χωρών.
Οι Ολλανδοί επιμένουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια ερμηνεία και οι κοινές εκδόσεις χρεωστικών τίτλων είναι εκτός τραπεζιού.

Μήπως ανοίγει η πόρτα για μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ΕΕ;

«Το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη», σημείωσαν οι υπουργοί Οικονομικών. Όμως, οι χώρες χωρίζονται για το κατά πόσον η κρίση θα τους επιτρέψει να συνεισφέρουν περισσότερα ή λιγότερα στο ταμείο της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει αναθεωρημένο σχέδιο πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, προς συζήτηση. Η επικαιροποιημένη πρόταση «θα πρέπει να είναι τολμηρή και φιλόδοξη», δήλωσε ένας ανώτερος διπλωμάτης τον οποίο επικαλείται το άρθρο, προσθέτοντας ότι «η πλειονότητα των κρατών μελών αναμένεται να δει μια κατάλληλη (μεγαλύτερη) πρόταση που θα επιτρέπει τη δημιουργία βάσεων για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση κρίσιμων τομέων, συμπεριλαμβανομένης της υγείας».

«Πρέπει να διατεθούν περισσότερα χρήματα για τις χώρες και τις κοινωνίες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση», δήλωσε άλλος αξιωματούχος της ΕΕ.

Τέλος, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, οι διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας λεγόμενων κορωνο-ομολόγων, άνοιξαν εκ νέου τις παλιές πληγές μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης που προέκυψαν μετά την οικονομική κρίση του 2008. Ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία που πολλοί θεωρούν ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αποτύπωση της ικανότητας της ΕΕ να ανταποκρίνεται στην κρίση, οι υπουργοί καταλήγουν εν τέλει στις διαφορές τους.

Ετικέτες: EEEurogroupPOLITICOΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

03/08/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
Featured

Συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ για δασμούς : Απέτρεψε το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού εμπορικού πολέμου

28/07/2025 | 11:31 - Ενημέρωση 29/07/2025 | 21:10
ΔΙΕΘΝΗ

Politico: Από τις Βρυξέλλες στη… Μύκονο: Η μεγάλη ευρωπαϊκή εξαφάνιση έχει ήδη ξεκινήσει

19/07/2025 | 10:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Saint Privat - Poisson Rouge (2006)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΥΠΕΞ για τα Θαλάσσια Πάρκα της Τουρκίας: Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια

    583 shares
    Share 233 Tweet 146
  • Φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Σότσι: 3 διεθνή μηνύματα ανησυχίας για την πυρηνική ασφάλεια και την ενεργειακή σταθερότητα

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έως 1.296€/στρέμμα για Δάσωση – Όλες οι ημερομηνίες για Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων και πληρωμές ΕΛΓΑ 

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Καιρός: Πώς θα είναι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

    248 shares
    Share 99 Tweet 62
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Σεπτεμβρίου 2025: 94.759 πληρωμές, 8 κατηγορίες με αναδρομικά – Τι θα πάρουν στρατιωτικοί, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ και ΕΤΑΑ 

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη γραμμή Πάτρα – Βενετία: Άνδρας 36 ετών έπεσε στη θάλασσα – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
  • Αγρότες – Κτηνοτρόφοι: 60 εκατ. ευρώ για Βιολογικά, 236 για Εξισωτική από ΟΠΕΚΕΠΕ (ΑΑΔΕ) – Τι πληρώνεται τις επόμενες 4 εβδομάδες από ΕΛΓΑ 

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch