Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανασχηματισμός: Ποιοί έρχονται και ποιοί φεύγουν

Newsroom από Newsroom
23/10/2016 14:28
Ενημερώθηκε: 23/10/2016 14:30:41
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ:Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ …ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ

– Κυβερνητικό σχήμα χωρίς διαφωνίες και “ναι μεν, αλλά…” θέλει ο πρωθυπουργός
– Ποια υπουργεία “σπάνε” και αυτονομούνται, μεγαλώνει το κυβερνητικό σχήμα
– Τα ονόματα “έκπληξη” και η νέα γενιά στελεχών που οδεύει προς τα υπουργεία
Με την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας και του Γραμματέα της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση μπαίνει πια στην τελική ευθεία για τον επόμενο “σταθμό” που δεν είναι άλλος, από τον ανασχηματισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του το σύνολο των αποφάσεων, τις οποίες θα αρχίσει να ξεδιπλώνει αφού προηγουμένως απαντήσει στα διλήμματα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι πολιτικών κύκλων, το σπάσιμο υπουργείων και την αναβάθμιση άλλων. Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν στον ευρύτερο οικονομικό κύκλο.
Σταθερός στη θέση του παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τη θέση του αντιπροέδρου που εποπτεύει το ΚΥΣΟΙΠ, τη στιγμή που το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, θα είναι εκ των υποψηφίων για την Πολιτική Γραμματεία.

Αν ισχύσει επίσης κίνηση αποχώρησης του Γιώργου Σταθάκη, ακούγεται ότι θα αναβαθμιστεί σε θέση υπουργού, ο νυν υφυπουργός για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης και ίσως εκ της νέας γενιάς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Στάικος (νυν πρόεδρος Οργανισμού). Στο ίδιο υπουργείο εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι κυρίες Έλενα Κουντουρά και Θεοδώρα Τζάκρη, εκτός και αν με την αλλαγή της δομής ανακατευτεί περαιτέρω η “τράπουλα”.

[irp posts=”75721″ name=” Ο Τσίπρας θα κάνει ανασχηματισμό -Φεύγει ο Σκουρλέτης, μένει ο Τσακαλώτος””]

Το υπουργείο Εργασίας, τα θέματα του οποίου είναι στην προθήκη του ενδιαφέροντος λόγω της δεύτερης αξιολόγησης, μάλλον θα διατηρήσει σχεδόν την ίδια πολιτική ηγεσία. Εκτός και αν με αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού μετακομίσει σε θεσμικό υπουργείο ο Γιώργος Κατρούγκαλος και αποκτήσουν άλλα καθήκοντα οι κυρίες Θεανώ Φωτίου, Ράνια Αντωνοπούλου και ο υφυπουργός Πετρόπουλος.

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί το πλαίσιο αλλαγών στο υπουργείο Υγείας, καθώς κυβερνητικοί λένε ότι μετά την εκλογή τους στην πρώτη δεκάδα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι Ξανθός-Πολλάκης ή θα παραμείνουν ως δίδυμο ή θα αξιοποιηθούν σε άλλο πόστο. Για το υπουργείο Υγείας ακούστηκαν δε τα ονόματα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Όλγας Γεροβασίλη.

Το Εσωτερικών ούτως ή άλλως θα σπάσει σε αυτόνομο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πιθανή τότε την αναβάθμιση Τόσκα.

Ο αναπληρωτής για θέματα Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναρδάκης ενδέχεται να αναβαθμιστεί, ενώ ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας μπορεί να είναι ένα από τα κυβερνητικά στελέχη στη νέα ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Το αναβαθμισμένο μεταναστευτικό υπουργείο δεν αποκλείεται να αναλάβει ο Γιάννης Μουζάλας ή ο Δημήτρης Βίτσας.

Το συγκρουσιακό κλίμα με την εκκλησία φαίνεται ότι συμβάλλει στην αποχώρηση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, όμως και ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα ήθελε να μείνει αλλά και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον επιβράβευσε.
Δεν αποκλείεται η αναβάθμιση της Σίας Αναγνωστοπούλου. Παραμένει ο Κ. Φωτάκης στην έρευνα, ενώ εκτός κυβέρνησης και του υπουργείου θα βρεθεί ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Οι “φευγάτοι”
Εκτός κυβερνητικού σχήματος θα βρεθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επίσης ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Βαγγέλης Αποστόλου, από το Περιβάλλοντος, το Ναυτιλίας, το Πολιτισμού και το Αγροτικής Ανάπτυξης αντίστοιχα. Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής είναι οι υπουργοί να μπορούν να υπηρετήσουν χωρίς σημαντικές διαφωνίες τον ευρύτερο σχεδιασμό στην κρίσιμη συγκυρία αλλά και να δοθεί ευκαιρία και σε νέα στελέχη. Ο χωρισμός των πολλών αρμοδιοτήτων του Υποδομών -υπουργός είναι ο Χρήστος Σπίρτζης- οδηγεί και εκεί σε ανατροπές και ριζικές αλλαγές.

Οι ειδικές περιπτώσεις
Ειδικές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για την παραμονή του Νίκου Κοτζιά ενώ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος παραμένει στο υπουργείο του και θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό για πιθανές αλλαγές ή την παραμονή των στελεχών του κόμματός του στην κυβέρνηση. Αναβαθμισμένο ρόλο ακούγεται ότι θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, αποχωρεί ο Δημήτρης Μάρδας (ακούγεται ορισμός της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου), παραμένει ο Γιάννης Αμανατίδης.

Στο Δικαιοσύνης ενδέχεται υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί εκ των πραγμάτων στις αρμοδιότητες και στα πρόσωπα στο Επικρατείας (όπου τώρα είναι επικεφαλής οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Τέρενς Κουίκ και Όλγα Γεροβασίλη). Ο Νίκος Παππάς μπορεί να αναλάβει αρμοδιότητες ανάπτυξης αν και κάθε άλλο παρά αποκλείεται η παραμονή του στο Επικρατείας, ενώ αν η Όλγα Γεροβασίλη μετακομίσει σε άλλο υπουργείο, τότε πιθανός αντικατάστατης ακούγεται ο Νίκος Ξυδάκης.

Οι “εκπλήξεις”
Στη “λίστα” με τα νέα πρόσωπα προς αξιοποίηση υπάρχουν μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μεϊκόπουλος, Μπάρκας, Σεβαστάκης, Γάκης, Συρμαλένιος, Φάμελλος, Μαντάς, Σαντορινιός, Κασιμάτη, Τελιγιορίδου, Φωτεινή Βάκη.

Τα υπουργεία που “σπάνε”

Ανάμεσα στις αλλαγές του ανασχηματισμού θα είναι δίχως άλλο και το “σπάσιμο των υπερυπουργείων”. Αυτόνομα υπουργεία αναμένεται να είναι από εδώ και πέρα τα Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών αλλά και το Τουρισμού. Έτσι το κυβερνητικό σχήμα θα αυξηθεί αισθητά και θα μειωθεί κάπως ο φόρτος εργασίας που αντιμετώπιζαν μερικοί εκ των υπουργών.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςανασχηματισμόςΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αλ. Τσίπρας: Δεν παίζουμε με τα εν ου παικτοίς

05/10/2026 | 16:00
Featured

Αλέξης Τσίπρας: Η επιστροφή που έμεινε μετέωρη – Οι χαμηλές πτήσεις, τα λάθη και η «προφητεία» Μαραντζίδη

17/09/2026 | 13:54
Featured

Κόντρα Σκέρτσου-ΕΛΑΣ για την «πατριωτική εισφορά»: «Λάθος γινόμενο» – «Αριστερή αυταπάτη»

05/09/2026 | 11:00
Featured

Σαμαράς για Τσίπρα: Στο ίδιο έργο θεατές, μεγάλα λόγια και αυταπάτες

03/09/2026 | 12:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

«Κάλεσμα» Καραμανλή για εθνική ομοψυχία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 41χρονος πιλότος Canadair και 58χρονος θεολόγος τα δύο θύματα από τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Παππάς: Απάντηση σε κάθε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Να επιστραφούν οι έδρες των ανεξάρτητων

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Κτηνοτρόφοι ΝΕΑ: Στο τραπέζι συνδεδεμένες, χαμένα κοπάδια και ζωοτροφές – Η δεύτερη μάχη για γάλα και φέτα

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Το δύσκολο στοίχημα του Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ δεν αποπροσανατολίζεται από τις επιθέσεις που δέχεται εκατέρωθεν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Γιατί φλέγεται το Παρίσι – Το κύμα οργής στην Ευρώπη

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ και προσλήψεις: Αιτήσεις από 20 Οκτωβρίου για 97 θέσεις – Οι ανακοινώσεις σε Δήμους και οι προθεσμίες

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch