Χαλασμένο τηλέφωνο παίζει η κυβέρνηση, εις βάρος χιλιάδων εργαζομένων, με την αποχώρηση της Eldorado Gold να είναι το τελευταίο -χρονικά- χτύπημα στην αγορά που διψάει για επενδύσεις. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει έτοιμος να συνομιλήσει με οποιονδήποτε επενδυτή συναντήσει προβλήματα, τον διαψεύδει η Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και υποστήριξε ότι όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό.

Αναφορικά με την επένδυση της Eldorado Gold η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι: «κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη. Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα.

Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3h μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα.

Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα.

Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Δεν μπορώ να κάνω σήμερα εκτίμηση για το μέλλον της επένδυσης της ElDorado καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε.

Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή».