Σφοδρή επίθεση κατά του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ρωμανιά για τις λανθασμένες αναλογιστικές μελέτες, αλλά και τα περί ασχετοσύνης του ίδιου, ο κ. Βρούτσης δήλωσε στα Παραπολιτικά FM:

«Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά μετριάζει τη λύπη μου ότι τα λέει ένας άνθρωπος γνωστός, χθες το ΠΑΣΟΚ τον ονόμασε γραφικό, εγώ θα πω ότι πρόκειται περί υποκρισίας και λαϊκισμού».

Ο πρώην υπουργός Εργασίας στη συνέχεια κατηγόρησε τόσο τον κ. Ρωμανιά όσο και τον κ. Στρατούλη ότι αντί να κάνουν τη δουλειά τους επιδίδονται σε μικροπολιτική:

«Ένας άνθρωπος που έπρεπε να ασχολείται με την δουλειά του και αυτός και ο υπουργός, να δουλεύουν νυχθημερόν για το πώς θα βγάλουν πέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, πως θα αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, πως θα μειώσουν την εισφοροδιαφυγή κάθονται και κάνουν μικροπολιτική.

Εγώ κατανοώ όμως ότι μπήκαν στο υπουργείο ως ηγεμόνες που έρχονται να κατακτήσουν και να ανακαλύψουν θησαυρούς, κατάλαβαν ποια είναι η πραγματικότητα και αντί να ασχοληθούν με την δουλειά τους βλέποντας τα δύσκολα δηλαδή πρώτον είδαν ότι δεν μπορούν να δώσουν αυτά που υποσχέθηκαν βλέποντας αυτό κάνουν το πολύ απλό, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Σήμερα έρχεται η Τρόικα, θα συναντηθούν με την Τρόικα οι υπηρεσίες του υπ. Εργασίας τι θα πρέπει να κάνουμε; Να ρίξουμε λίγο καπνό, να θολώσουμε τα νερά και πετάνε μια “μπαρούφα”».

Όσον αφορά στην αναλογιστική αρχή διευκρίνισε:

«Η αναλογιστική αρχή του υπουργείου Εργασίας δημιουργήθηκε το 2002 κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις όπως έγινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι ανεξάρτητη αρχή, συγκροτείται και στελεχώνεται από πολύ υψηλόβαθμα στελέχη που ασχολούνται με την οικονομετρία και παίρνουν παραδοχές και λειτουργούν με κανόνες και πλαίσια και οδηγίες που έχουν όλες οι χώρες της Ευρώπης.

Αν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Ρωμανιάς θα έπρεπε σήμερα να έχει πάει και στην Δικαιοσύνη να πει ότι έγινε παραπλάνηση και κλοπή του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα να φέρει όλο τον “κρυμμένο θησαυρό” στην Βουλή να αποκαταστήσει τις συντάξεις. Σήμερα άκουσα τον κ. Σκουρλέτη ο οποίος πήρε πίσω τα περί Δικαιοσύνης άρα αποδόμησε τον κ. Ρωμανιά και δεύτερον δεν είδα να κάνουν καμία κίνηση να έρχεται τίποτα στην Βουλή να μειώνουν τα όρια ηλικίας. Με λίγα λόγια επιβεβαιώνεται αυτό το επικοινωνιακό αλαλούμ».