Τσίπρας: Μπορεί πριν λίγες μόλις μέρες ο πρωθυπουργός να δήλωνε πανέτοιμος να φορέσει γραβάτα, κάνοντας λόγο για εξελίξεις τόσο καλές που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει (too good to be true),όπως όλα δείχνουν όμως οι… ενδυματολογικές του προτιμήσεις δεν κινδυνεύουν για την ώρα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, ερωτηθείς εάν θα πάει ή θα φύγει από τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου, με γραβάτα, απάντησε ότι «το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι», ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν.

Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έκανε χιούμορ, οι δηλώσεις του όμως εμπεριέχουν μια μεγάλη αλήθεια, αυτή της αλλαγής της πολιτικής στάσης της χώρας μας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καθόλου λόγο για την ποσοτική χαλάρωση, γεγονός που μαρτυρά ότι οι ελπίδες που είχε στηρίξει στον Μάριο Ντράγκι αποδεικνύονται κι αυτές μάταιες.

Διαβάστε επίσης:   Ο Τσίπρας για το χρέος - Τα σενάρια για λιτότητα διαρκείας & 4ο μνημόνιο

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς εννοεί τις συγκλίσεις και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι: «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για λύση να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.