Αίτηση για και 400 ευρώ στο supportemployees.services.gov.gr – ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι ημερομηνίες των αιτήσεων.

Ξεκίνησαν το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου οι υποβολές μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι δικαιούχοι της αυτών των κατηγοριών μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο από τις 4 έως τις 25 Νοεμβρίου 2020 στο supportemployees.services.gov.gr.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά ΕΔΩ

Σύμφωνα με το Insider.gr, η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων-αιτήσεων αφορά τους δικαιούχους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού και είναι εγγεγραμμένοι έως τις 20/10/2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Π.Σ. του υπουργείου Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ερχόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και για ένα 10ήμερο θα υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο από όλους τους εργοδότες των οποίων η επιχείρηση έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής, ή πλήττεται βάσει ΚΑΔ.

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «Αίτηση/Δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση)» και «Αίτηση/Δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Β΄ φάση)-Ορθή Επανάληψη» για τον μήνα Σεπτέμβριο μόνο στους εργαζόμενους:

– που δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ φάσης για το Σεπτέμβριο και

– που αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ φάσης.

Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο «Αίτηση/Δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Β’ φάση)-Ορθή Επανάληψη» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ φάση και, επιλέγοντας το κουμπί «Διαχείριση», να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β΄ φάσης.

Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων θα διαρκέσουν όλο τον Νοέμβριο, ως εξής:

Για το μήνα Οκτώβριο-Α’ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων από 3/11/2020 έως και 6/11/2020.
Για το μήνα Οκτώβριο-Β’ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων από 7/11/2020 έως και 24/11/2020.
Για το μήνα Νοέμβριο-Α’ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων από 1/11/2020 έως και 30/11/2020.

Αίτηση για επιδόματα 534 ευρώ και 400 ευρώ στο supportemployees.services.gov.gr – ΟΠΕΚΕΠΕ – Αυτόματη ανανέωση του Επιδόματος Ανεργίας.

Δίμηνη παράταση του προβλέπεται για όσους ανέργους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και θα λήξει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr, η δίμηνη παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

– Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
– Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
– Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον . Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Αίτηση για επιδόματα 534 ευρώ και 400 ευρώ στο supportemployees.services.gov.gr – ΟΠΕΚΕΠΕ – Τελευταίες πληρωμές.

Από τις 26/10/2020 έως τις 30/10/2020 ο (www.opekepe.gr) πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 4.927.813,96 €.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους πατώντας εδώ.

Ημερομηνία και ώρα για πληρωμή στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ – ΕΦΚΑ εισφορές

ΕΝΦΙΑ 2020 , ΟΑΕΔ Επιδόματα , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Τα τελευταία ΝΕΑ

Αίτηση για ΚΕΑ , Επίδομα παιδιού Α21, Επιστρεπτέα προκαταβολή : Οδηγός