Εκκρεμείς  – αναδρομικά : Νέος γολγοθάς στο ΣτΕ – Δεν έχει τέλος ο αγώνας δρόμου των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους . Τα αναδρομικά των συνταξιούχων είναι μια από τις νάρκες του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε προχθες στη Βουλή των Ελλήνων και που απειλεί ακόμα και την εσωτερικά των κομμάτων .

Εκκρεμείς συντάξεις – αναδρομικά : Ο λόγος πάλι στο ΣτΕ

– Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται προβλέψεις δαπανών, oι οποίες θα προκύψουν από την επικείμενη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και από τους «ρυθμούς» εξόφλησης των κατατέθηκε χθες ο προϋπολογισμός των ασφαλιστικών ταμείων του, στo πλαίσιo του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού του κράτους για το 2020.

Συντάξεις – ψίχουλα για νέους συνταξιούχους – Αναδρομικά, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχεται πιλοτική δίκη από το ΣτΕ

Μετά από προσφυγή του ΕΦΚΑ, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, προκειμένου να αποφανθεί οριστικά για το καυτό θέμα των διεκδικήσεων των αναδρομικών από τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και για τις περικοπές των δώρων που έγιναν με μνημονιακούς νόμους. Τα αναδρομικά των συνταξιούχων είναι μια από τις νάρκες του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει και σημαντικά στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει το οικονομικό επιτελείο.

Την ίδια στιγμή , τα ταμεία θα μπουν στο νέο έτος, ελαφρώς με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς αντί για πλεόνασμα 910 εκατ. ευρώ το 2019, προβλέπεται πλεόνασμα 819 εκατ. ευρώ.

Η καλείται να αποφασίσει για θέμα που έχει προκύψει με τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Οι ανώτατοι δικαστές με την απόφασή τους , που θα λάβουν μετά από τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης ,θα αποφανθούν για το σύνολο των ενστάσεων και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές σε κύριες επικουρικές συντάξεις και τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα.

Αφορμή ήταν η αγωγή που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας κατά του ΕΦΚΑ που με τη σειρά του προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 6.000 αγωγές με συναφές περιεχόμενο.

Η πιλοτική (πρότυπη) δίκη αφορά «τις περικοπές στις των ν. 4051/2012 και 4093/2012 και για την κατάργηση των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας».