Νέα προβλήματα έρχονται να προστεθούν σε αυτά που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα στην καταβολή του

Συγκεκριμένα, ακόμα και το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών είναι ικανό να προκαλέσει μείωση στο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που παρέχεται στους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η , έλαβε επιστολή διαμαρτυρίας από μητέρα η οποία τονίζει ότι διαπίστωσε πως δεν είναι δικαιούται πλήρως το ΚΕΑ επειδή δεν έχει γονική μέριμνα.

Η ιστορία της έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας και πολύτεκνη, αφού έχει έξι παιδιά, τα τέσσερα από τα οποία είναι ανήλικα, ηλικίας 7 – 12 ετών.

Τα τέσσερα ανήλικα είναι εκούσια αναγνωρισμένα από τον πάτερα τους με συμβολαιογραφική πράξη παραχωρώντας στη μητέρα την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους, όπως και την εξουσιοδότηση της αντί αυτού υπογραφής του.

Ο πατέρας τους δεν πληρώνει διατροφή και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για αυτό. Επίσης έχει γίνει κοινωνική ερεύνα στο σπίτι της μητέρας τόσο από την υπηρεσία πρόνοιας για τα απροστάτευτα τέκνα όσο και από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου  και υπάρχουν γραπτά τα στοιχεία της έρευνας που λέει ότι ζει μόνη με τα ανήλικα και ότι φροντίζει να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της.

Διαβάστε επίσης:   Keaprogram-Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης-ΚΕΑ: Δείτε ποια ΑΦΜ θα εξυπηρετηθούν σήμερα 2/3

Μέχρι και σήμερα βάση της νομοθεσίας τα παιδιά αυτά θεωρούνται απροστάτευτα τέκνα πολύτεκνης και μονογονεϊκή οικογενείας. Το γεγονός ότι η μητέρα δεν έχει τη γονική μέριμνα όμως, την εμποδίζει από το να λάβει το σύνολο του , που για αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 400 ευρώ το μήνα.

Αντίθετα, δικαιούται να λάβει μόνο 79,33 ευρώ, αφού αφαιρούνται από την οικονομική ενίσχυση και τα όποια επιδόματα έλαβε η συγκεκριμένη μητέρα κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Ουσιαστικά, αφού η μητέρα δεν είναι χήρα, θα έπρεπε να ανήλικα τέκνα της να μην είχαν αναγνωριστεί από τον πατέρα τους, για να δικαιούται το σύνολο της παροχής. Μοναδική εξαίρεση είναι ο πατέρας να αποδειχτεί ότι είναι ή σχιζοφρενής παιδεραστής ή δολοφόνος επικίνδυνος για τα παιδιά του.

Η συγκεκριμένη μητέρα που διαβιεί στην Αλεξανδρούπολη στην επιστολή της ζητάει δικαίωση από την κυβέρνηση και απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό , επιδιώκοντας να λυθεί το πρόβλημά της.

Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΑ