Έξαλλοι οι συνταξιούχοι με τα ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο – 400 ευρώ ΟΑΕΔ – Τι ακριβώς έχει συμβεί.

Λάθη και μειωμένα ποσά στην καταβολή των  στις προσωρινές συντάξεις καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει το Δίκτυο σε ανακοίνωσή του, από τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ σε μερικές χιλιάδες από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων δεν ενσωματώθηκαν ούτε οι αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του), ούτε όμως και τα  15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Το Δίκτυο, αναφορικά με τις , ισχυρίζεται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ απέστειλαν επιστολή ήδη από τις 24 Νοεμβρίου προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας χρόνο για την επίλυσή του. Σε σχετική ανακοίνωση καταθέτουν ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπως αν τα γνωρίζει όλα αυτά και τι απαντά στους συνταξιούχους.

Τονίζει πως έχει στη διάθεσή του «αρκετά παραδείγματα συνταξιούχων, που με βάση το εκκαθαριστικό τους άλλα ποσά περίμεναν να λάβουν και άλλα (πολύ λιγότερα) τελικά έλαβαν ή δεν έλαβαν καθόλου χρήματα».

Σύμφωνα με ένα από τα παραδείγματα που παραθέτει το Δίκτυο, συνταξιούχος που υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 7/7/2014, οι κρατήσεις του με τον νόμο 4093/12 ξεκίνησαν από τον 6/2015 με ποσό 61,48 ευρώ τον μήνα (δεν είχε πάρει επικουρική) και τον 2/2016 η κράτηση του Ν. 4093/12 αυξήθηκε στα 107,55 ευρώ (διότι έλαβε επικουρική), δεν πήρε καθόλου αναδρομικά και δικαιούται 788,5 ευρώ καθαρά.

Σε άλλη περίπτωση δικαιούχος με αίτηση συνταξιοδότησης από 18/12/12 δεν ελαβε ούτω ευρώ ενώ δικαιούνταν 565,65 ευρώ.

Έξαλλοι οι συνταξιούχοι με τα αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο – 400 ευρώ ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Οι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου μετά την 1η Μαρτίου 2020, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των .

Πρόκειται, σύμφωνα με το ethnos.gr, για 130.000 μακροχρόνια άνεργους δικαιούχους. Το μέτρο κοστολογείται στα 50 εκατ. ευρώ.

Το εφάπαξ επίδομα των σε μακροχρόνια ανέργους θα δοθεί με αντίστοιχη φόρμουλα όπως αυτή που υιοθετήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Δικαιούχοι είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι.

Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Ειδικότερα :

Οι άνεργοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι άνεργοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα δεν μπορούν να καταβληθούν.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ : Κραυγαλέες αδικίες στα αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – 800 ευρώ πληρωμή

Προλάβατε! Πρόωρες συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο – Κοινωνικό μέρισμα 2020

Κοινωνικό μέρισμα 2020, ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ