Ήρθαν τα πρώτα έως 9.200 ευρώ για συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ  – Τελευταίες ειδήσεις.

Τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τελικά σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους αναδρομικά 11 μηνών, που αφορούν τις περικοπές του 2012. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ και αφορά τις των περικοπών στις κύριες συντάξεις για το επίμαχο διάστημα. Τα ποσά θα δοθούν εφάπαξ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Βέβαια,σύμφωνα με την ιστοσελίδα kathimerini.gr, αναμένεται νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τα αναδρομικά των , καθώς μέχρι στιγμής έχει νομοθετηθεί μόνο η καταβολή των ποσών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Εκτός του πακέτου μένουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά πως η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά δώρα και επικουρικές. Δεν αποκλείεται όμως για αυτά να υπάρξει και νέα πιλοτική δίκη στο ΣτΕ.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έως τον Δεκέμβριο θα καταβληθούν και τα αναδρομικά του ασφαλιστικού νόμου Βρούτση που φτάνουν στα 460 εκατ. ευρώ και αφορούν περίπου 200.000 συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Δεδομένου ότι οι νέοι αυξημένοι συντελεστές ισχύουν από 1ης Οκτωβρίου 2019, θα έχουν συσσωρευθεί μέχρι την εφαρμογή του νόμου αναδρομικά τουλάχιστον 14 μηνών.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει πριν από τον Μάιο του 2016 (έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου) θα έχουν μόνο λογιστική διαφοροποίηση στο ποσό της σύνταξής τους, καθώς η δικαιούμενη αύξηση θα απορροφηθεί από την προσωπική τους διαφορά.

Στην πράξη, αυξήσεις στο καθαρό ποσό αναμένεται να έχουν περίπου 50.000 παλαιοί συνταξιούχοι (αποχώρηση πριν από τις 12 Μαΐου 2016) με μικρή θετική προσωπική διαφορά κατά μέσον όρο 30 ευρώ περίπου, περίπου 100.000 παλαιοί συνταξιούχοι με αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά), καθώς και περίπου 40.000 νέοι συνταξιούχοι (από 13 Μαΐου 2016 και μετά) χωρίς προσωπική διαφορά. Αυτοί θα λάβουν άμεσα εφάπαξ αύξηση στην καταβαλλόμενη σύνταξή τους, που κυμαίνεται κατά μέσον όρο στα 50 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά τουλάχιστον 600 ευρώ.

Ήρθαν τα πρώτα αναδρομικά έως 9.200 ευρώ για συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Τελευταίες πληρωμές.

Ποσό μεγαλύτερο των επτά εκατομμυρίων ευρώ κατέβαλε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα, από τις 2/9/2020 έως τις 7/9/2020 ο (www.opekepe.gr) κατέβαλε σε 3.745 δικαιούχους συνολικά 7.115.174 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό αφορά, μεταξύ άλλων, τα υπόλοιπα των ‘Αμεσων Ενισχύσεων για τις αιτήσεις 2019.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά εδώ.

Αιτήσεις για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ , προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Ευχάριστα ΝΕΑ για χιλιάδες ανέργους – Όλες οι προσλήψεις , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Επιστρεπτέα προκαταβολή : Έως 21/9 οι αιτήσεις στο aade.gr/mybusinesssupport , ΕΦΚΑ εισφορές