ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Δύο πακέτα για  σε 100.000 συνταξιούχους ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2020 – Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Δύο σε 100.000 συνταξιούχους καταβάλλονται από χθες μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων Δεκεμβρίου, οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Παράλληλα, όπως αναφέρει το enikos.gr, στο τέλος του επόμενου μήνα θα ακολουθήσει το μεγάλο πακέτο αναδρομικών και αυξήσεων σε 190.000 συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Ειδικότερα:

1.Προσωρινές συντάξεις
Αυτές τις ημέρες μαζί με την τακτική πληρωμή των (μέχρι και την Παρασκευή) καταβάλλονται τα αναδρομικά (από 1.100 ευρώ σε περίπου 6.900 ευρώ) των 35.000 προσωρινών συντάξεων σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 και περιμένουν ακόμα την έκδοση της οριστικής τους. Η προσωρινή σύνταξη στα Ταμεία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αυξάνεται αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και εφόσον αυτή υποβλήθηκε μετά τον Μάιο 2016 στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μήνου έναντι του 50% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μήνου όπως ίσχυε παγίως για τις μη ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες , τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, η προσωρινή σύνταξη αυξάνεται στο 70% από 50%. Στις αναπηρικές θα καταβάλλονται προσωρινές συντάξεις ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας ως εξής: προσωρινή 75% με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,9% και προσωρινή 50% με αναπηρία έως 66,99%.Τα πλαφόν της προσωρινής σύνταξης δεν αλλάζουν. Για τους μισθωτούς η προσωρινή είναι έως 768 ευρώ δηλαδή έως δύο Εθνικές Συντάξεις, ενώ για τους επαγγελματίες έως 960 ευρώ δηλαδή έως 2,5 συντάξεις. Το κατώτατο πλαφόν παραμένει για όλους στα 384 ευρώ δηλαδή μια Εθνική Σύνταξη.

2. Αναδρομικά 11 μήνου
Με τις συντάξεις Δεκεμβρίου καταβάλλονται και τα υπόλοιπα των του 11μήνου σε 65.251 παλαιούς συνταξιούχους ( είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016) που είχαν λάβει στα τέλη Οκτωβρίου μικρότερο ποσό αναδρομικών από αυτό που δικαιούνται για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016. Συνολικά θα τους καταβληθούν έως την Παρασκευή 17.205.303,67 ευρώ.Κατ΄εξαίρεση η καταβολή των μειώσεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 2020.
Η εν λόγω κατηγορία συνταξιούχων είναι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης είναι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν ή κατά τη διάρκεια του 11μήνου ή έπειτα από αυτό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά δύο προϋποθέσεις:
-Υπέβαλαν αίτηση πριν από το Μάιο του 2020
-Πληρώθηκαν για πρώτη φορά τη μηνιαία οριστική σύνταξη τον Ιούνιο του 2015 .
Αυτοί οι συνταξιούχοι από όποιο Ταμείο και αν προέρχονται του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα είτε δεν έλαβαν αναδρομικά στα τέλη Οκτωβρίου ενώ δικαιούνται είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται. Όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι θα εξοφληθούν τα υπόλοιπα των αναδρομικών τους έως την Παρασκευή.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Δύο πακέτα για αναδρομικά σε 100.000 συνταξιούχους ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2020 – Απογοήτευση από τις εξαγγελίες.

Άνθρακες τελικά ο θησαυρός για το . Ουσιαστικά δεν υπάρχει κοινωνικό μέρισμα και αιτήσεις. Οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν διπλάσιο ποσό.

Αναλυτικότερα, τέλος στο έβαλε η κυβέρνηση, αφού μόνο οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν διπλάσιο ποσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά περίπου 482 χιλιάδες πολίτες από 256 χιλιάδες νοικοκυριά. Δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα.

Όπως θύμισε ο Γιάννης Βρούτσης, ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι το μέτρο Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστεί και το 2021.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2020 : ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ 

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως ήδη λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των αναστολών σύμβασης για το μήνα Νοέμβριο.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, δικαιούνται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρώ.

Δελτίο για προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ : Επίδομα παιδιού δόση Α21, ΚΕΑ – 400 ευρώ ΟΑΕΔ

Σε εξέλιξη η πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ , ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ Αναδρομικά – Κοινωνικό μέρισμα 2020

Τα ΝΕΑ για τους ανέργους : ΟΑΕΔ επιδόματα , προγράμματα , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ