Ενημερωθείτε τώρα για όλες τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρόσληψη 10.500 ανέργων στο Δημόσιο και σε ΟΤΑ, και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πότε θα δημοσιευτεί η προκήρυξη.

Ευχάριστα, φαίνεται ότι, είναι να τα νέα για όσους περίμεναν το πρόγραμμα πρόσληψης 10.500 ανέργων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, αφού, όπως όλα δείχνουν, στην τελική ευθεία μπαίνει η δημοσιοποίηση της προκήρυξης από τον (oaed.gr)για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Υπενθυμίζουμε ότι, παρότι το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από τα τέλη Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του , δεν είχε λάβει την τελική έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, που είναι το αρμόδιο για την κατάρτιση του προγράμματος.

Οι τότε πληροφορίες υποστήριζαν ότι η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται θα αναρτηθεί , στα μέσα Μαϊου. Τελικά, όπως έχει γίνει γνωστό, το μόνο που απομένει για την δημοσιοποίηση του προγράμματος είναι μία νομοθετική ρύθμιση, με το θέμα να έχει τελειώσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:   ΟΑΕΔ: Προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία μέσω keaprogram

Προϋποθέσεις – Αμοιβές – Χρόνος Απασχόλησης

αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους περιλαμβάνει την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 μήνες με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν.

Τέλος, θα πρέπει να έχουνε συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.