Ομάδα περίπου 300 νεαρών, ορισμένοι εξ αυτών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αψήφησαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό και μαζεύτηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η Αστυνομια έλαβε μία κλήση από περίοικο ο οποίος κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και τον μαχαίρωσαν.
Λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στην περιοδή και επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς χρησιμοποιώντας χημικά με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί για λίγο σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν ενώ η συγκέντρωση διαλύθηκε λίγο μετά τις 2:30 με την αστυνομία να προχωρά και σε προσαγωγές.

Περισσότερα από 500 άτομα στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι
Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε και στο Παγκράτι, στην Πλατεία Βαρνάβα όπου το σκηνικό θύμιζε κατάληψη πανεπιστημίου. Εκατοντάδες νεαροί μαζεύτηκαν στο σημείο χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας ενώ παρά το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής είναι πολύ κοντά στο σημείο, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε περάσει ούτε ένα περιπολικό.

Αποτέλεσμα του συνωστισμού ήταν η έντονη ενόχληση των κατοίκων και των περίοικων της περιοχής ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Βαρνάβα υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 500 άτομα.

Συνωστισμός και σε άλλες περιοχές της Αθήνας

Σημειώνεται, πάντως, ότι παρά τις συστάσεις των ειδικών, αρκετός κόσμος μαζεύτηκε, χθες, σε πλατείες της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να υπάρξει συγχρωτισμός και μη τήρηση των αποστάσεων σε αρκετές περιπτώσεις.

Αντίστοιχο σκηνικό και στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία πλημμύρισε από κόσμο, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό που αναμένεται το Σαββατοκύριακο, οι ανησυχίες των ιθυνόντων, αυξάνονται από τις εικόνες αυτές.