: Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από το σύνολο των γιατρών της χώρας (μέσω των θεσμικών τους οργάνων) παρατείνεται τελικά από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ (eopyy.gov.gr) μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Εκτός από την παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, ικανοποιήθηκαν και μία σειρά αιτήματα που ζήτησαν οι γιατροί, όπως να παύσει να υφίσταται το ηλικιακό όριο. Ένα μεγάλο μέρος επομένως των σημείων της σύμβασης βελτιώθηκε σημαντικά και έτσι τώρα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από τους γιατρούς, οι οποίοι στηλίτευσαν από την πρώτη στιγμή τη σύμβαση, χαρακτηρίζοντάς την απαξιωτική για το ιατρικό σώμα.

Αλλά και η Ένωση συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια, μίλησε χθες, για τραγελαφικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τις βελτιώσεις της σύμβασης:

Διαβάστε επίσης:   ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές στη συνταγογράφηση γυαλιών

Αυξάνονται οι προκηρυχθείσες θέσεις οικογενειακών γιατρών, λόγω της τροποποίησης απόφασης του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης (ΑΔΑ: ΨΓΗΗ469Η21-1ΥΒ). Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη θέσης και σε όμορους δήμους, με σκοπό να δοθούν περισσότερες επιλογές σύμβασης στους πολίτες.

Για παράδειγμα, καλύπτεται πλέον και ο νομός της Κρήτης. Παρέχεται η δυνατότητα σε γιατρούς με “πιστοποιητικό ιδιότητας Γενικής Ιατρικής αρ. 9 ΠΔ 38/04” να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών. Αίρεται ο ηλικιακός περιορισμός από την πρόσκληση ενδιαφέροντος οικογενειακών γιατρών, σημειώνει το onmed.gr.