Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μόσιαλος για κορονοϊό: Στην Κίνα μπορεί να προκύψει επικίνδυνη παραλλαγή

TechTeam από TechTeam
30/12/2022 18:12
σε Featured, HOT NEWS, ΥΓΕΙΑ
A A
75
SHARES
160
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο αν θα πρέπει να ανησυχούμε με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα απαντά ο Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στα social media. Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics επισημαίνει – μεταξύ άλλων – ότι η νέα παραλλαγή θα προκύψει σε έναν πληθυσμό που δεν έχει εκτεθεί πολύ στον ιό.

«Παρότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τις παραλλαγές του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην Κίνα, δεν φαίνεται να είναι διαφορετικές από αυτές που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί στην Ευρώπη και άλλες περιοχές» αναφέρει ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

«Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι μια νέα πολύ επικίνδυνη παραλλαγή ίσως προκύψει λόγω της ταχύτατης διασποράς του ιού σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Δεν έχουν άδικο. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια· μία ή και περισσότερες παραλλαγές ίσως προκύψουν με αυτή τη μαζική διασπορά» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Αυτό που ίσως έχει νόημα να εξηγηθεί, είναι πως αυτή τη φορά η νέα παραλλαγή θα προκύψει σε έναν πληθυσμό που δεν έχει εκτεθεί πολύ στον ιό. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα για εμάς πως η παραλλαγή αυτή θα καταφέρει να διαφύγει από την τωρινή υπάρχουσα δυνατότητα ανοσοπροστασίας.

Ίσως να έχει τη δυνατότητα μεγάλης διασποράς στην Κίνα σε πληθυσμούς που έχουν εμβολιαστεί με Κινεζικά εμβόλια που δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Αλλά αν υπάρχει διασπορά σε άλλες χώρες (που είναι σίγουρο), η νέα παραλλαγή θα προσκρούσει σε πληθυσμούς εμβολιασμένους με πολλαπλές δόσεις εμβολίων, αλλά και πληθυσμούς που έχουν ήδη εκτεθεί πολλάκις σε κοκτέιλ παραλλαγών του ιού»

«Όμως, θα βρεθούν ορισμένοι που θα πουν ότι ο ιός θα κυκλοφορήσει απρόσκοπτα σε πληθυσμούς ανοσοκατασταλμένων στην Κίνα και επομένως θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα μεταλλάξεων. Σωστή είναι αυτή η σκέψη, αλλά ο ιός δεν έχει σταματήσει να κυκλοφορεί. Για την ακρίβεια κυκλοφορεί αρκετά, και εκτός Κίνας, και σε πληθυσμούς ανοσοκατασταλμένων» σημειώνει επίσης ο καθηγητής.

«Την τελευταία εβδομάδα μόνο, είχαμε κατά μέσο όρο 564,000 κρούσματα ημερησίως εκτός Κίνας. Σε ένα μήνα δηλαδή είχαμε πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα. Και έχουμε επίσης και το παράδειγμα μιας άλλης τεράστιας χώρας για να αντλήσουμε γνώσεις, της Ινδίας, όπου η πανδημία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όμως όλοι θυμόμαστε την άνοιξη του 2021, η πανδημία έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις στην Ινδία, και το σύστημα υγείας, που είναι πολύ χειρότερο σε σύγκριση με αυτό της Κίνας, σχεδόν κατέρρευσε πλήρως. Πάρα ταύτα, η Ινδία άντεξε, προώθησε ένα επαρκές εμβολιαστικό πρόγραμμα και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τώρα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο πληθυσμός βέβαια της Ινδίας είναι νεότερος σε σύγκριση με αυτόν της Κίνας, αλλά και πάλι μιλάμε για τις δύο χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στον πλανήτη» προσθέτει ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Τεράστιο λάθος η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων»
«Η Κίνα έκανε τεράστιο λάθος με την εφαρμογή της πολιτικής μηδενικής ανοχής στη νόσο του Κόβιντ. Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, στην αρχή μιας πανδημίας παίρνουμε δύσκολα περιοριστικά μέτρα μέχρι να εξοπλίσουμε το σύστημα υγείας και να αποκτήσουμε τα απαραίτητα φαρμακευτικά μέτρα (δηλαδή επάρκεια θεραπειών, φαρμάκων και εμβολίων). Κατόπιν, και εφόσον έχουν προστατευτεί οι ευάλωτοι, επικαιροποιούμε και σταδιακά μειώνουμε τα μέτρα, και αντίστοιχα, σταδιακά μαθαίνουμε να συμβιώνουμε με τον ιό» αναφέρει.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την Κίνα
«Ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, θα συνεχίζει να αλλάζει και για αυτό χρειαζόμαστε νέα, πιο αποτελεσματικά εμβόλια και καλύτερα φάρμακα. Χρειάζεται μεγαλύτερη ερευνητική και επενδυτική προσπάθεια για νέες θεραπείες γιατί αρκετές είτε δεν είναι πλέον πολύ αποτελεσματικές ή έχουν σημαντικές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν χορηγούνται σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών.

Η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά δεν είναι πιθανό να έχουμε ένα νέο μεγάλο πανδημικό κύμα διεθνώς, λόγω των εξελίξεων στην Κίνα.

Εν συμπεράσματι, δεν πρέπει να ανησυχούμε πολύ για τις εξελίξεις στην Κίνα.

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα τους επόμενους μήνες. Αλλά είναι μια χώρα οργανωμένη με σχετικά καλό σύστημα υγείας ιδιαίτερα σε νοσοκομειακό επίπεδο. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι υποβαθμισμένη γιατί οι Κινέζοι εμπιστεύονται μόνο τα μεγάλα νοσοκομεία. Θα αναγκαστούν να κάνουν εισαγωγές αποτελεσματικών εμβολίων (ήδη οι πλούσιοι Κινέζοι πηγαίνουν στο Μακάο για να κάνουν mRNA εμβόλια) και δυστυχώς θα έχουν μεγάλες απώλειες, ιδιαίτερα στους πιο ηλικιωμένους πληθυσμούς» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος.

 

Ετικέτες: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜόσιαλος

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο και κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη

19/04/2025 | 09:13
Featured

«Θερίζει» ο κορονοϊός με 21 νεκρούς την τελευταία εβδομάδα – «Σαρώνει» και η γρίπη με 3 θανάτους

24/01/2025 | 09:00
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ (δεν εικονίζεται), κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Featured

Με κορωνοϊό ο Τσίπρας – Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κώστα Σημίτη

07/01/2025 | 12:15
Featured

Καλπάζει και πάλι ο κορωνοϊός: 577 νέες εισαγωγές με COVID-19, 6 διασωληνώσεις και 24 θάνατοι

07/12/2024 | 06:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στ. Καλαφάτης- Η επόμενη χρονιά θα είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή για τη χώρα και την περιοχή


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: 1 χλμ. ανάποδη πορεία, 2 νεκροί — τι είπαν  το tilegrafimanews.gr αυτόπτες μάρτυρες 

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη -Τραμπ – Λουκασένκο: Η άρση κυρώσεων προς τη Λευκορωσία, η επιστροφή της Belavia και η «ψυχρολουσία» της Πολωνίας

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    168 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • «Όποιος είναι κατά της Ουκρανίας πυροβολείται»: Το σοκ από τις δηλώσεις Μεντβέντεφ και το διεθνές αποτύπωμα μετά τη δολοφονία Κερκ

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch