Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Χιλιάδες κρούσματα φονικού κορωνοϊού στην Ευρώπη

TechTeam από TechTeam
23/10/2020 02:21
Ενημερώθηκε: 23/10/2020 04:59:53
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πλήρη καραντίνα τέθηκαν Ιρλανδία και Ουαλία, τα δύο τρίτα των Γάλλων υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς ενώ αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων γνωρίζει η Γερμανία: η κατάσταση είναι «σοβαρή» στην Ευρώπη, το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, τα περιστατικά κορωνοϊού στη γηραιά ήπειρο ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι τους 256.000.

Η Γερμανία, η οποία αποτέλεσε υπόδειγμα για την καλή διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, την άνοιξη, κατέγραψε σχεδόν 11.300 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ. Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 9.900.

«Η κατάσταση έχει γίνει παγκοσμίως πολύ σοβαρή», σχολίασε ο Λόταρ Βίλερ, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προσβλήθηκε και αυτός από τον νέο κορονοϊό.

Οι γερμανικές αρχές απαγορεύουν τις συναθροίσεις, μια περιφέρεια στον νότο έχει τεθεί σχεδόν σε καραντίνα και η προστατευτική μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική σε ορισμένους δρόμους του Βερολίνου.

Στην Ιρλανδία, με την ελπίδα ότι η χώρα «θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως πρέπει», τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα: όλοι οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους για έξι εβδομάδες, τα μη απολύτως αναγκαία εμπορικά καταστήματα έκλεισαν, ωστόσο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Το Δουβλίνο σήμερα έμοιαζε με πόλη φάντασμα. «Είναι παράξενο και ανατριχιαστικό», είπε η Σουνίβα Ο’Φλιν, μια 57χρονη γυναίκα που κυκλοφορούσε σε έναν σχεδόν έρημο δρόμο. «Υπάρχει ξανά αυτή η αίσθηση θλίψης, αυτή η εντύπωση ότι η πόλη έχει εγκαταλειφθεί».

Η Ουαλία θα τεθεί με τη σειρά της σε καραντίνα δύο εβδομάδων από αύριο Παρασκευή. Στη Βρετανία, τη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς (44.158) στην Ευρώπη, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί αφορούν 28 εκατομμύρια ανθρώπους. Στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν κλείσει παμπ και εστιατόρια.

Στη Σλοβακία, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει μερική καραντίνα για μία εβδομάδα, αρχής γενομένης από το Σάββατο και να κλείσει όλα τα σχολεία (εκτός από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού) από την Δευτέρα μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να εργαστούν, να κάνουν ψώνια ή για μια βόλτα στο ύπαιθρο, αλλά σε κοντινές αποστάσεις.

Στη Γαλλία, όπου ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ 41.622 νέων κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο, η κυβέρνηση παρέτεινε για έξι εβδομάδες τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας (από τις 9 μέχρι τις 6 το πρωί) που από το Σάββατο θα αφορά τα δύο τρίτα των Γάλλων, δηλαδή περίπου 46 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

«Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι σκληρές και οι νοσοκομειακές υπηρεσίες μας θα δοκιμαστούν σκληρά», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, προβλέποντας ότι τον Νοέμβριο θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών. «Όλη η Ευρώπη φλέγεται», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η Τσεχία, που καταγράφει μακράν το μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων και θανάτων ανά 100.000 κατοίκους, από σήμερα επέβαλε μερική καραντίνα μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου: περιορίζονται οι μετακινήσεις και οι επαφές, κλείνουν όλα τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα και υπηρεσίες.

Το Βέλγιο επέλεξε τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας ενώ κλείνει καφετέριες και εστιατόρια για έναν μήνα. Οι αρχές χαρακτηρίζουν την κατάσταση «χειρότερη» σε σύγκριση με την άνοιξη. Η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές, που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, νοσηλεύεται στην εντατική.

Στη βόρεια Ιταλία, η Λομβαρδία, ο οικονομικός πνεύμονας της περιοχής, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα από σήμερα και για τρεις εβδομάδες. Αύριο θα την ακολουθήσει η Καλαβρία.

«Κουρασμένοι, μολυσμένοι, άρρωστοι»

Στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ, τη Βουλγαρία, αποφασίστηκε σήμερα να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους όπου επικρατεί πολυκοσμία. Ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ιατρικό προσωπικό: «είναι όλοι τους κουρασμένοι, πολλοί από αυτούς έχουν μολυνθεί, είναι άρρωστοι, ορισμένοι νοσηλεύονται. Χρειαζόμαστε βοήθεια».

Η κατάσταση επιδεινώνεται στην Ισπανία (34.366 νεκροί), που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα. Οι αρχές επέβαλαν αμέσως νέους περιορισμούς, απέκλεισαν περίπου δέκα πόλεις και ορισμένες περιφέρειες.

Ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψαν σήμερα πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης: η Δανία (760 κρούσματα), η Κροατία (1.563), η Βοσνία (999).

«Η επιδημία διασπείρεται γρήγορα σε όλη την Ευρώπη που τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο», παρατήρησε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέριξεν.

Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Πορτογαλία όπου τρεις πόλεις του βορρά (συνολικά 150.000 άνθρωποι) θα τεθούν από αύριο σε πλήρη καραντίνα. Σε όλη τη χώρα θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις μεταξύ κοινοτήτων στο διάστημα 30 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου, που συμπίπτει με τη γιορτή των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σε όλον τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.133.136 άνθρωποι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 41.304.000.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕυρώπηΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το δεύτερο debate μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    524 shares
    Share 210 Tweet 131
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    472 shares
    Share 189 Tweet 118
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    463 shares
    Share 185 Tweet 116
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    391 shares
    Share 156 Tweet 98
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Θήβα: Τραγωδία στην άσφαλτο – Ζευγάρι σκοτώθηκε σε μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch