Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
50 γρ. μάσα
50 γρ. ρόκα
50 γρ. τροκαντέρο
50 γρ. ραδίκι
50 γρ. λόλο ρόσο
100 γρ. φράουλες (όχι πολύ ώριμες)
50 γρ. φλέικς παρμεζάνας
ξύδι από φράουλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Ξύδι από φράουλα
250 γρ. ξύδι κόκκινο
100 γρ. φράουλες
[irp posts=”131955″ name=”Μυική μάζα: Διώξτε το λίπος – Θερμίδες και υγιεινή διατροφή”]
Οδηγίες
Πλένουμε καλά όλες τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το ξύδι από φράουλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από κάτω τις σαλάτες ανακατεμένες, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το φλέικς παρμεζάνας.
Ξύδι από φράουλα
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε στο ξύδι για 15 μέρες. Το σουρώνουμε, το ρεντουίρουμε το 1/3 και είναι έτοιμο.