μεθαύριο και η παράδοση προστάζει να φάμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ιδού μια συνταγή για με .

Συστατικά
1/2 κιλό μαύρο
3-4 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
1/4 του φλιτζανιού καρύδια
1/2 κ.γ. αλάτι
3-4 κ.γ. ξίδι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει για να έχεις την πυκνότητα που επιθυμείς)
Λίγο νερό

Εκτέλεση
1. Κόψε το σε φέτες και μούσκεψε καλά σε νερό
2. Αφαίρεσε την κόρα και στίψε πολύ καλά μέσα στα χέρια σου την ψίχα, όπως γράφει το tlife.gr
3. Βάλε την ψίχα λίγη, λίγη σε επεξεργαστή τροφίμων ή μύλο και χτύπησε προσθέτωντας το σκόρδο λιωμένο, τα καρύδια, αλάτι και το λαδόξιδο σιγά, σιγά
4. Θα δεις με το μάτι πόσο σφιχτή θα γίνει για να συμπληρώσεις λίγο λαδόξιδο ή νερό για να την αραιώσεις