Για έναν «μεταμορφωμένο» Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η Le Figaro σχολιάζοντας την πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως «Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του, ο πρώην αριστερός έγινε ένας επιδέξιος πολιτικός που κατάφερε να τραβήξει τη χώρα του από την ύφεση, εγκαταλείποντας τις αρχές του από τη στιγμή που δεν τον εξυπηρετούν πλέον».

«Οι Έλληνες τον αποκαλούσαν βασιλιά της κωλοτούμπας. Η μεγαλύτερη κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα ήταν η δική του μετατροπή από λαϊκιστή ρήτορα της ακροαριστεράς σε έναν ρεαλιστή πολιτικό άνδρα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Η εκλογή του το 2015 ήταν μια χειρονομία πρόκλησης, της υπό πλήρη πτώχευση, Ελλάδας προς τους ευρωπαίους πιστωτές της, και πρωτίστως στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει γίνει ένας σεβαστός συνομιλητής, συνηθισμένος στις διεθνείς συνόδους κορυφής και δεκτός με σεβασμό στις ξένες πρωτεύουσες», αναφέρει η Le Figaro.

Στη συνέχεια, κάνει μια ανασκόπηση της ανόδου του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργική καρέκλα, μιλώντας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μεταμορφώθηκε, ο πρώην αριστερός έκανε τη φιλελεύθερη στροφή του. Κάνει τώρα τα πάντα για να ευχαριστήσει τους Ευρωπαίους. Ο νέος Τσίπρας εξέπληξε όλους τους αντιπάλους του. Η ελληνική αριστερά αμφισβητεί την πολιτική της αυστηρότητας και η πιο ριζοσπαστική πτέρυγα του Σύριζα καταγγέλλει προδοσία, αλλά η παρουσία της στην κυβέρνηση της αφαιρεί μεγάλο μέρος της αξιοπιστία της», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.