Θρίλερ με τα και τις συντάξεις – Πληρωμή συντάξεων 2020 – Ποιοι θα πρέπει να πληρώσουν έξτρα φόρο. Ανάστατοι ακόμα και βουλευτές!

: Εκατομμύρια συνταξιούχοι με αγωνία περιμένουν την απόφαση -σταθμό του ΣτΕ. Απρόοπτη εξέλιξη λαμβάνει το θρίλερ με τα εκκαθαριστικά φόρου που απέστειλαν μαζικά οι εφορίες σε πάνω από 70.000 φορολογουμένους, καλώντας τους να πληρώσουν φόρους για αδήλωτα εισοδήματα του 2013 και προηγουμένων ετών.

Ολα τα για τις συντάξεις ΕΔΩ 

Μετά την αποκάλυψη της είδησης από το ΘΕΜΑ την Κυριακή, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι εισέρχονται στο Taxisnet για να διαπιστώσουν αν εκδόθηκε «ερήμην» νέο εκκαθαριστικό φόρου σε βάρος τους, ή όχι.

Θα έχουμε «τζόκερ» στις συντάξεις σήμερα ; – Πληρωμή συντάξεων – ΟΠΕΚΕΠΕ

Ωστόσο δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που έσπευσαν ήδη πρώτοι στις εφορίες από τις οποίες εκδόθηκαν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά, για να δηλώσουν αντιρρήσεις και να αμφισβητήσουν τα ποσά των οφειλών που βεβαιώθηκαν «οίκοθεν» σε βάρος τους. Ακόμα και βουλευτές που είχαν λάβει , φέρονται οργισμένοι επειδή πλήττονται αδίκως και ζητούν από τον διευθυντή της εφορίας τους να ανακαλέσει τα χρεωστικά σημειώματα, υποστηρίζοντας πως έχουν υποβάλει από μόνοι τους πριν το 2019 συμπληρωματικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που έλαβαν αναδρομικά και αφορούσαν έτη προ του 2014 -χρονιά κατά την οποία όμως έπρεπε να τα είχαν δηλώσει στο αντίστοιχο Ε1 για το έτος στο οποίο τα αναδρομικά ποσά ανάγονταν.

Θρίλερ με τα αναδρομικά και τις συντάξεις – Πληρωμή συντάξεων 2020 : Και ευρύτερα όμως, οι έφοροι γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών δεκάδων φορολογούμενων, με το αιτιολογικό ότι:

 • – ορισμένες εφορίες -όχι όλες- απέστειλαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σε όσους παρέλειψαν να περιλάβουν στην δήλωση Ε1 το 2014 τα αναδρομικά που είχαν λάβει (με δικαστικές αποφάσεις ή λόγω καθυστέρησης πληρωμών εφάπαξ, μισθών, αποζημιώσεων κλπ) χωρίς να διασταυρώσουν όμως πρώτα μήπως οι φορολογούμενοι τα δήλωσαν εκ των υστέρων με συμπληρωματικές (τροποποιητικές) δηλώσεις. Στις περιπτώσεις αυτές, οι φόροι έχουν πληρωθεί και τα νέα εκκαθαριστικά θα πρέπει να διαγραφούν.
 • – κάποιες εφορίες άθροισαν στη δήλωση ενός μόλις έτους (δήλωση Ε1 του 2014 για εισοδήματα 2013) όλα τα ποσά των αναδρομικών που η ΑΑΔΕ εντόπισε πως δεν είχαν δηλωθεί την χρονιά εκείνη. Αυτό οδηγεί σε υπερβάλλουσες χρεώσεις φόρων, εν σχέσει με το εάν τα ποσά αυτά επιμερίζονταν σε κάθε έτος ξεχωριστά στο οποίο ανάγονταν πραγματικά.
 • – δεν εκλήθησαν πριν γίνει η τελική βεβαίωση, για να απαντήσουν αν έχουν δηλώσει και αν πλήρωσαν τους φόρους για τα εισοδήματα αυτά, ή όχι.
 • – το ελληνικό Δημόσιο υποβάλλει τους πολίτες (ή τους κληρονόμους τους) στη βάσανο να θυμηθούν ή να αναζητήσουν αποδεικτικά στοιχεία για να βρουν το δίκιο τους, αν και έχει περάσει πάνω από μια πενταετία από τότε που πήραν τα λεφτά που δικαιούντο -αλλά το Δημόσιο τους είχε στερήσει ή περικόψει. Αν δεν καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους, κινδυνεύουν να πληρώσουν εις διπλούν τους φόρους για τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο, χρόνο, δικαστικούς αγώνες και μεγάλα έξοδα…

Για όλα τα παραπάνω, οι εφορίες αναμένεται να ζητήσουν οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των πολιτών, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις που τώρα τους επιβάλλονται.

Θρίλερ με τα αναδρομικά και τις συντάξεις – Πληρωμή συντάξεων 2020 – Συντάξεις Φεβρουαρίου ανά ταμείο

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

«Επίμαχη» τροποποίηση ΟΠΕΚΑ : Ποιοι κόβονται από επίδομα παιδιού Α21 – ΚΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

 • α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
 • β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

 • Ο ΟΑΕΕ (oaee.gr) θα καταβάλλει τις την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020
  Ο ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020
  Το θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020
  Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλει τις την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020
  Το ΝΑΤ (nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020
  Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου
  Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Ιανουαρίου
  Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020
  Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020 τις επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2020.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2020 : Η ώρα της αλήθειας! Αναδρομικά συνταξιούχων Δημοσίου, απόστρατοι, ΙΚΑ

2020 : Όλες οι αυξήσεις στις συντάξεις άμεσα – ΛΙΣΤΑ , ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Τέλος οι μειώσεις στις συντάξεις λέει η κυβέρνηση ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, Ενστόλων