Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΥΓΕΙΑ

Ιός HPV: Πώς θα εξαλειφθούν οι καρκίνοι που προκαλεί

Newsroom από Newsroom
17/10/2024 10:00
σε ΥΓΕΙΑ
A A
59
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία», πιστή στη δέσμευση της για την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης, κάλεσε σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης τους εταίρους του ευρύτερου τομέα υγείας που μοιράζονται τον στόχο της εξάλειψης των καρκίνων τους οποίους προκαλεί ο ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV).

Στην συζήτηση, που είχε τίτλο «Να τελείώνουμε με τον HPV», συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωποι της κοινότητας των ασθενών –από την Ελλάδα αλλά και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς–, καθώς και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας.

Το κύριο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες, ήταν οι δράσεις και οι πολιτικές υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε πλέον για την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης των καρκίνων που ο ιός HPV προκαλεί.

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία έχει ανακοινώσει δραστικά μέτρα ενάντια στον ιό και οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχουν υλοποιήσει καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και σε πιο ειδικά κοινά, για την επίτευξη του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για εξάλειψη του ιού HPV.

Παρόλα αυτά, τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σχετικά χαμηλά στην ελληνική επικράτεια, σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου μόλις έχει ξεκινήσει.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα έλλειψης δεδομένων και η μεγάλη ανισότητα που διαπιστώνεται και αφορά κυρίως τον τόπο διαμονής και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Το τελικό συμπέρασμα της κλειστής συζήτησης ήταν η ανάγκη καλύτερου συντονισμού των εταίρων, καθώς υλοποιούνται δράσεις και προγράμματα πρόληψης από όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά χωρίς συντονισμό, είτε μεταξύ τους είτε από το Υπουργείο Υγείας.

Τα βασικά ζητούμενα, όπως ομόφωνα περιγράφηκαν, είναι: η ανάγκη συντονισμού των δράσεων και προγραμμάτων, η καταγραφή των προβλημάτων, η αντιμετώπιση της έλλειψης επιστημονικού προσωπικού για την επιτυχία του Εθνικού Προγράμματος Προ συμπτωματικού Ελέγχου, η βελτίωση της λειτουργίας των προγραμμάτων προαγωγής της υγείας στα σχολεία, η καταγραφή των εμβολιασμών και η ενίσχυση του ρόλου των παιδιάτρων και γενικά των επαγγελματιών υγείας, τόσο στην πρωτογενή πρόληψη (εμβολιασμός) όσο και στην δευτερογενή, η οποία αφορά μόνο τις γυναίκες, με τα προγράμματα Προ συμπτωματικού ελέγχου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) στην προαγωγή της υγείας και της πρόληψης, με δράσεις που στοχεύουν στους μαθητές, στους γονείς τους, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κα Φωτεινή Καλύβα. Το Υπουργείο Παιδείας εκπροσώπησε η Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Μαρία Μονιούδη.

Την κοινότητα των ασθενών εκπροσωπήσαν οι: Μαρία Νομικού, Διευθύντρια Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Νίκος Δέδες, Γραμματέας Ένωση Ασθενών, και Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Την επιστημονική κοινότητα εκπροσώπησαν οι : Κώστας Νταλούκας, Παιδίατρος – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Θεόδωρος Αγοραστός, καθ. Μαιευτικής Γυναικολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), Ζένια Σαριδάκη, Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας, Ουρανία Νικολάτου- Γαλίτη, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, Κατερίνα Κατσιμπάρδη, Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, Φλώρα Μπακοπούλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Τοπάλη Δέσποινα, Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας και Μαρία Σακουφάκη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

Με ειδικό σχολιασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των European Cancer Organization (ECO) και European Parliamentary Forum for Sexual and Reproductive Rights (EPF). Στη συζήτηση είχαν προσκληθεί και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ωστόσο δεν παρέστησαν εκπρόσωποι τους.

Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στους χώρους της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, με την αιγίδα του Hellenic American University.

«Στο κτήριο της οδού Μασσαλίας, όπου βρισκόμαστε, στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University. Και οι δύο αυτοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην κοινωνική εγγραμματοσύνη, την επιμόρφωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ή και την φυσική του επιβίωση, όπως είναι τα θέματα πρόληψης του καρκίνου, αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στρογγυλής τραπέζης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Hellenic American University, κ. Λεωνίδας Κόσκος, ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση.

ygeiamou.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Γαλλία: Συμπλοκή της αστυνομίας με μετανάστες που επιχείρησαν να διαφύγουν με φουσκωτό

21/08/2026 | 20:00
HOT NEWS

Καθεστώς… “αυτοκατάργησης”!

21/08/2026 | 19:13
Featured

Πάει για νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης ο Τεντόγλου

21/08/2026 | 19:00
Featured

Μαρινάκης: Όσο αποδίδουν τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή, τόσο σταδιακά πρέπει να φεύγουν τα τεκμήρια

21/08/2026 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σκυλακάκης: Μετάβαση στην ενεργειακή ανεξαρτησία με το μικρότερο δυνατό κόστος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Καμπανάκι» από ΕΟΔΥ: Πολύ έντονη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου, αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα – Και το υπουργείο Άμυνας «γκριζάρει» το Αιγαίο

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Συντάξεις ΤΩΡΑ: Αναδρομικά έως 19.643 ευρώ για 37.003 δικαιούχους – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και τι αλλάζει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Το τελευταίο «αντίο» στον Στέφανο Μάνο: Συγκίνηση στην κηδεία του πρώην υπουργού

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!

    753 shares
    Share 301 Tweet 188
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: Αύξηση έως 2,6% και τέλος στην προσωπική διαφορά – 7 παραδείγματα με κέρδη έως 624 ευρώ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα αφορούν όλους τους πολίτες

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch